Την σπουδαιότερη νύχτα στις καριέρες τους ζουν οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές στο Ζάγκρεμπ.

Η Σερίφ Τίρασπολ του Δημήτρη Κολοβού και του Γιώργου Αθανασιάδη πήρε μια ιστορική πρόκριση στην Κροατία κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ομάδα από την Μολδαβία απέδρασε από το «Μαξιμίρ» με το 0-0 το οποίο, χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό. Ο Έλληνας τερματοφύλακας -ο οποίος είναι δανεικός από την ΑΕΚ– ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ σε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες. Πλέον ο Γιούρι Βέρνινταμπ και οι παίκτες του περιμένουν την κλήρωση της Πέμπτης (26 Αυγούστου) για να μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

 

Στο «Μπρόντμπι Στάντιον» η Σάλτσμπουργκ επικράτησε με 2-1 της Μπρόντμπι και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 4-2. Τα δύο γκολ για τους φιλοξενούμενος πέτυχαν ο Σέσκο στο 4′ και ο Άαρονσον στο 10′ ενώ για την ομάδα από την Δανία μείωσε ο Μάκσον στο 62′.

 

Στην τρίτη αναμέτρηση της βραδιάς, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μονακό χρειάστηκαν 120 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους. Το 2-1 (Μπεν Γιέντερ 18′, 39′ – Μάρλος 74′) υπέρ των Μονεγάσκων στο τέλος της κανονικής διάρκειας δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση. Στο 114ο λεπτό όμως ένα αυτογκόλ του Ρουμπέν Αγκιλάρ έδωσε την πρόκριση στους Ουκρανούς.

 

Περισσότερα Εδω