Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λάρισας εκφράζει τη στήριξη του στον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί ενόψει και της απεργίας που έχει προκηρυχθεί, ενώ απευθύνει κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23/10, 11:30π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου

«Στηρίζουμε τον αγώνα τους γιατί στηρίζουμε τους ανθρώπους που κρατάνε όρθια τα σχολεία μας. Από την αρχή της χρονιάς, εμείς ως γονείς, συναντηθήκαμε μαζί τους διεκδικώντας τα αυτονόητα για τα παιδιά μας.

Μαζί διεκδικούμε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να μη χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, να μην γίνουν συμπτύξεις τμημάτων για να μπορούν τα παιδιά μας να μορφώνονται με τους καλύτερους όρους, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία για να μη βάζουμε το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα αναλώσιμα, να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα σχολεία και να κατασκευαστούν νέα για να μην κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα διαχωρίζει τα παιδιά μας σε “προνομιούχα” και μη.

Έτσι και τώρα θα βρεθούμε μαζί στην απεργία των εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και θα είμαστε εκεί στη συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Θα είμαστε εκεί γιατί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών μας είναι δίκαια και αφορούν τη μόρφωση των παιδιών μας, τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του σχολείου.

Συνεχίζουμε απαιτώντας:

· Ανάκληση των συγχωνεύσεων και κατάτμηση τμημάτων εκεί όπου επιβάλλεται από παιδαγωγικούς λόγους

· Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, γενικής και ειδικής αγωγής

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία

· Να σταματήσει τώρα η ποινικοποίηση των αγώνων των εκπαιδευτικών.

Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να υπολογίζονται ως κόστος για το κράτος, δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να λογαριάζονται ως αριθμοί! Διεκδικούμε το δικαίωμά τους να έχουν το δάσκαλο στην τάξη, να μορφώνονται ολόπλευρα και να πηγαίνουν σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο, δημόσιο και δωρεάν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω