Ανασφάλεια και θυμό προκαλούν οι κινήσεις του Υπουργείου Υγείας στους εργαζομένους με ΕΣΠΑ στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ σε ολόκληρη τη χώρα, που επηρεάζουν περίπου 180 υπαλλήλους θεραπευτικού και διοικητικού προσωπικού

Με αφορμή το αίτημα ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στις Δομές ΕΣΠΑ του ΚΕΘΕΑ, παραχωρήθηκε το πρωί της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα.

«Η έγκριση σκοπιμότητας για συνέχιση των πράξεων του Υπουργείου Υγείας δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα. Δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να ζουν με ανασφάλεια και να ψάχνουν να βρουν αλλού δουλειά. Έτσι έχουμε συνεχείς διαρροές και το προσωπικό των πράξεων μειώνεται. Στη Θεσσαλία μιλάμε για 14 άτομα. Αν οι πράξεις δεν συνεχιστούν με κάποιο τρόπο, μιλάμε για μείωση του 35% του προσωπικού στην ΕΞΟΔΟ, όπως αυτό σημαίνει αντίστοιχα και μείωση των υπηρεσιών» τόνισε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ κ. Αντώνης Παπουτσής.

Από τη πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ κα Ευαγγελία Νταφούλη εξήγησε πως το ζήτημα είναι πολιτικό. «Έχει να κάνει με τις επιλογές της Κυβέρνησης στο πεδίο των εξαρτήσεων και της ψυχικής υγείας γενικότερα. Όσον αφορά στους εργαζόμενους των ΕΣΠΑ υπάρχει ένας εμπαιγμός, καθώς υφίστανται διαρροές πληροφοριών… εις βάρος τους».

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω