Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Τετάρτης η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) Λάρισας. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνονται τα εξής:

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους -αυξήσεις συντάξεων, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά, που βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος και συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία.

Ένα χρόνο μετά οι ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί και οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή .

Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται .Για να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση, συγκάλυψης του εγκλήματος.

Σήμερα εργατικά συνδικάτα και συνταξιούχοι απαιτούμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στη φτώχεια που επεκτείνεται σε όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Διεκδικούμε :

✓ Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

✓Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.

✓Ζηταμε να σταματήσει η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση αγαθών, όπως η Υγεία, η Παιδεία, το Νερό, το Ηλεκτρικό ρεύμα, οι Μεταφορές.

Να μπει φραγμός στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

✓ Ζητάμε να μπει φραγμός στις πολεμικές δαπάνες, που αυξάνονται σε βάρος όλων μας.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, των αγροτών ενάντια στον αφανισμό τους, των Νοσοκομειακών Γιατρών για την ενίσχυση

του Δημόσιου συστήματος υγείας είναι παρόντες στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί ζητάμε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την άμεση και ουσιαστική μείωση των τιμών. Διεκδικούμε αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς. Θεωρούμε δίκαιη την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης/ μισθού. Αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον Λαό.

Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Άμεση καταβολή των αναδρομικών, σε όλους τους συνταξιούχους, για το 11μηνο 2015- 2016. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ( υπέρ ΑΚΑΓΕ) . Πλήρη κρατική εγγύηση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του εφάπαξ και των μερισμάτων Μ.Τ.Π.Υ.

Καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024, στις 10:30 , στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω