Στη Χάγη της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Ιουνίου η γενική συνάντηση των εταίρων για το έργο CS-AWARE-NEXT που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON EUROPE και στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων. Η Λάρισα και η Θεσσαλία έχουν σημαντική εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς, εκτός από τον Δήμο Λαρισαίων, μετέχουν επιπλέον η ΔΕΥΑΛ και η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι το Πολυτεχνείο του Μιλάνου από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης από την Αυστρία, το Πανεπιστήμιο του Ούλου από την Φινλανδία, η CS-Aware Corporation από την Εσθονία, η Fujitsu Technology Solutions από το Λουξεμβούργο, η Wise & Munro από την Ολλανδία, η Rheasoft από τη Δανία, η Consorzio per l’Area di Sviluppo Industriale ASI di Foggia από την Ιταλία, η CESVITER CONSULTING SRL από την Ιταλία και η εταιρεία OTS από την Ελλάδα.

Τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν η προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης Νέας Επιχειρηματικότητας κ. Ευαγγελία Γκουντρουμπή, ο Αθανάσιος Πουλτσίδης από το Τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνίας και ο Αθανάσιος Κεραμίδας συνεργάτης στο εν λόγω πρόγραμμα.

Τη ΔΕΥΑΛ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Αργυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Σαββοργινάκης Δημήτριος, η Διευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας Γκουβατζή Ζωή, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Μπαναγής Βασίλης και η Καλούσιου Στέλλα από το Γραφείο Σχεδιασμού, υλοποίησης, υποστήριξης και συντήρησης πληροφοριακών συστημάτων δικτύων.

Το έργο έχει στόχο την αναζήτηση και εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια (cybersecurity).

Στη συνάντηση συμμετείχε ο ειδικός εμπειρογνώμονας για την κυβερνοασφάλεια κ. Erik Nieuwland. Στην ομιλία του παρουσίασε πως διαχειρίζεται η Ολλανδία τα θέματα κυβερνοασφάλειας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πως συνεργάζεται ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας για την από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων τόσο σε επίπεδο επιθέσεων όσο και προληπτικά αλλά και σε ζητήματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ετοιμότητας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα συνεργασία των εταίρων και η πρόοδος που έχει γίνει στο πλαίσιο του έργου σε σχέση με την εφαρμογή του CS CONNECT και πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί ως ένα αποδοτικό μέσο συνεργασίας και υλοποίησης σεναρίων μεταξύ των εταίρων του έργου. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των εταίρων σχετικά με την πρόοδο του έργου, συζητήθηκαν τα πακέτα εργασίας και τα παραδοτέα που αναμένονται.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: euprojects@larissa.gov.gr (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω