Την έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ στο Χατζηγιάννειο για τον Daniel και τις μετέπειτα πλημμύρες που έπληξαν πέρυσι την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας επισκέφτηκαν ομάδα μαθητών/τριων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Λάρισας συνοδευόμενοι από εκπ/κους στο πλαίσιο δράσης για την Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας με τίτλο: «Διευρύνοντας τους ορίζοντές μας μέσα από την τέχνη».

Οι μαθητές/τριες αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση, συζήτησαν με τους φωτορεπόρτερ για τους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος τους, έθεσαν ερωτήματα και προβληματίστηκαν για την κοινωνική διάσταση αυτής. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται: η ταλαιπωρία ανθρώπων και ζώων, η καταστροφή περιουσιών, η αγωνία, η ένταση, η θλίψη, η οργή και η μανία της φύσης.

Σύμφωνα με τους φωτορεπόρτερ η παρούσα έκθεση αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή παράθεση εικόνων καθώς μέσα από αυτή ο επισκέπτης διαπιστώνει ότι η κάθε εικόνα συμπληρώνει την άλλη, δημιουργώντας μια ιστορία – αφήγηση, όπου ο κάθε επισκέπτης ή ταυτίζεται ή την προσαρμόζει στα δικά του βιώματα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω