Τις «πύλες» του στη Λάρισα ανοίγει από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2024 το 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιατρικής, όπως ενημέρωσαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από τον Μύλο του Παππά.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του κτηρίου “Βιόπολις” στις 5 Σεπτεμβρίου και στο Κτίριο Κατσίγρα στις 6-7 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει δράσεις με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής, ενώ θα ακολουθήσει και εσπερίδα το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

«Ως Δημοτική Αρχή σχεδιάζουμε το πολιτικό και πολισμικό μαζί αύριο με όρους του μέλλοντος», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμακος. «Από αυτό το μέλλον δεν μπορεί παρά η Λάρισα να είναι η πόλη του Ιπποκράτη, με δράσεις που τοποθετούν την πόλη μας στην καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού και δη του ιατρικού, με την ανάδειξη: του μνημείου του Ιπποκράτη».

«Είναι ιδιαίτερο χάρισμα του τμήματος ιατρικής να βρίσκεται στον τόπο όπου έζησε το δεύτερο μισό της ζωής του ο Ιπποκράτης και που πέθανε και προσδίδει ιδιαίτερη αξία το γεγονός αυτό, μια ιατρική σχολή να εκπαιδεύει τους γιατρούς στα χώματα όπου έζησε ο Ιπποκράτης. Είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα που μας κάνει γνωστούς σε όλον τον κόσμο», σημείωσε ο Αν.Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αριστείδης Ζιμπής.

«Ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά και συνεχίζει τις δράσεις, ώστε να καταστεί η πόλη μας “η πόλη του Ιπποκράτη”», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης.

«Είμαστε όλοι οι φορείς ενωμένοι στην αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη. Θα είμαστε δίπλα με το Ιπποκράτειο ιατρικό συνέδριο, μα δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε δράσεις που δεν έχουν ξαναγίνει στον τόπο μας και να δώσουμε το στίγμα ότι η Λάρισα “υπάρχει” και νοιάζεται για τους πολίτες της».

«Ένας βαρύς τίτλος για την πόλη μας, ο οποίος δεν αποκτήθηκε τυχαία, αλλά είναι ένα επίτευγμα της αγαστης συνεργασίας όλων των φορέων που είμαστε εδώ, της αυτοδιοίκησης, της ιατρικής σχολής, του Συλλόγου Φίλων του Ιπποκράτη, του Ιατρικού Συλλόγου», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΛ, κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό η “αέναη επιστροφή” να έχει συνέχεια, οι εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη να έχουν συνέχεια», δήλωσε τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω