Στο διάστημα 08/07/2024 – 13/07/2024, τέσσερις εκπαιδευτικοί του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λάρισας, Ο Γκόβαρης Χρήστος, η Μαρσιτοπούλου Αικατερίνη, η Ευανθία Παπαλιάγκα και ο Παπαδής Δημήτριος, επισκέφτηκαν την Βαρκελώνη της Ισπανίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ .

Το ευρωπαικό πρόγραμμα με κωδικό: 2023-1-EL01-KA122-SCH-000128509, περιλάμβανε την 6 ήμερη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: “Successful Strategies for Teaching Students with Special Needs in Every Classroom” του Οργανισμού Επιμόρφωσης Europass Teacher Academy.
Το τμήμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου αποτελούνταν εκτός από τα μέλη της ομάδας μας και από 7 άλλους εκπαιδευτικούς από : Πολωνία, Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιήθηκαν πολλές νέες τεχνικές μάθησης μαθητών με αναπηρίες και πραγματοποιήθηκαν πολλές βιωματικές δράσεις και δραστηριότητες, πάντα στο πλαίσιο της εργασίας με ομάδες τα μέλη των οποίων διαρκώς εναλλάσσονταν. Οι επιμορφούμενοι απέκτησαν μεγαλύτερη εικόνα των ζητημάτων που αφορούν τη διδασκαλία και τη μάθηση σε περιβάλλοντα ειδικής διδασκαλίας, ένταξης και ενσωμάτωσης. Παρουσιάζοντας πληροφορίες και συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους οι συμμετέχοντες βελτίωσαν τις μεθόδους εργασίας και οργάνωσής τους, αλλά και τη διαπολιτισμική τους ικανότητα και τις γνώσεις τους για άλλους πολιτισμούς, αλληλεπιδρώντας με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη.

Μετά από επτά μέρες γεμάτες γνώση, εξαιρετικές εμπειρίες, μοναδικές εικόνες, όμορφα τοπία, τα αξιοθέατα και την ιστορία της πόλης, τη γνωριμία με άλλους συναδέλφους, οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω