«Για την κυβέρνησή μας, η επιχειρηματικότητα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, προόδου και εξέλιξης. Στηρίζουμε έμπρακτα την πραγματική οικονομία. Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί σ’ αυτές χτυπά η καρδιά της πραγματικής οικονομίας. Θέλουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αναπτύσσονται, βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους και δίνουν καλύτερους μισθούς, προσφέροντας στους εργαζόμενους προοπτικές ανέλιξης και βέλτιστης επαγγελματικής διαδρομής».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του βουλευτή ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, για το νέο φορέα μικροχρηματοδοτήσεων ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού, που δημιουργήθηκε.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στη Λάρισα, καθώς όπως σημείωσε, “αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο, οι αναπτυξιακές προδιαγραφές του νομού”, συνεχάρη τον Πρόεδρο Νίκο Παπαγεωργίου και τα μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στον θεσσαλικό λαό, κατά τις συνεχείς δοκιμασίες των τελευταίων ετών, προσθέτοντας:

«Η ελληνική οικονομία, εδώ και 5 χρόνια και παρά τις συνεχείς και πρωτόγνωρες κρίσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, έχει εισέλθει σε τροχιά μόνιμης και σταθερής ανάπτυξης. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, δίνουμε έμφαση στην πραγματική οικονομία και χρηματοδοτούμε νέα, φιλόδοξα project, που θα την οδηγήσουν ακόμη πιο ψηλά.

Λαμπρό παράδειγμα, το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, που μέσα από τον νέο φορέα μικροχρηματοδοτήσεων που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας, παρέχει μικροχρηματοδοτήσεις ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού, με μηδενικά έξοδα δανείου.

Δίνουμε, δηλαδή, τη δυνατότητα σε ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων να διαμορφώσουν έναν νέο πυλώνα, που λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά ως προς τις τράπεζες και έρχεται να καλύψει ανάγκες που οι τράπεζες δεν κάλυπταν έως σήμερα».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε:

«Δημιουργούμε ένα πλέγμα φορολογικών, χρηματοδοτικών και ρυθμιστικών κινήτρων και εργαλείων, που βοηθούν την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι, η πατρίδα μας θα αποκτήσει δυνατές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε δυναμικής οικονομίας και δημιουργούν ένα υγιές ανταγωνιστικό, επενδυτικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω