Στην τεχνική υπηρεσία και την πολιτική προστασία, στο φυτώριο του Δήμου Λάρισας, βρέθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Πέτρο Κρίκη, υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Παπαδούλη και Ζήση Γκαραλιάκο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «με αφορμή ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα όπως αυτό της καταστροφικής πλημμύρας που χτύπησε τη Θεσσαλία και την πόλη της Λάρισας, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που ήξεραν ότι η Θεσσαλία κινδυνεύει και την άφησαν να πνιγεί. Τόνισε ότι από το 2017 είχαν στα χέρια σχετικές μελέτες, αλλά δεν πήρανε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής».

Ανέδειξε, επίσης, τις ευθύνες της διοίκησης Καλογιάννη για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, που μάλιστα τις χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για την ιδιωτικοποίηση τους, όπως της υπηρεσίας πρασίνου. Όπως, επίσης, ότι στα έργα εκατομμυρίων ευρώ που σχεδιάζονται εδώ και χρόνια, προτάσσονται και υλοποιούνται αυτά των αστικών αναπλάσεων, τις βιτρίνας της πόλης, ενώ απουσιάζουν πλήρως εκείνα για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση της. Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτόν τον προσανατολισμό της δημοτικής αρχής και των άλλων συνδυασμών που στηρίζουν την ίδια λογική.

Κατά την επίσκεψη του στην πολιτική προστασία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι τα διάφορα σχέδια που κατά καιρούς εκπονούνται, όπως το «Δάρδανος», μένουν στα χαρτιά γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτά το απαραίτητο εκπαιδευμένο προσωπικό, οικονομικοί πόροι και τα μέσα. Στην ουσία καταντά μια τηλεφωνική λίστα εθελοντών, εργολάβων, ΜΚΟ κ.τ.λ. που στην κρίσιμη στιγμή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του λιγοστού και αποκαμωμένου προσωπικού του δήμου, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες.

Τόνισε, επίσης, ότι η χιλιοειπωμένη καραμέλα της κλιματικής κρίσης που επικαλούνται συνεχώς οι κ.κ. Καλογιάννης και Μαμάκος δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες, αυτούς και τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που τους στηρίζουν, γιατί είναι εκείνοι που διαμόρφωσαν το νομοθετικό πλαίσιο και αυτή την τραγική κατάσταση στο δήμο με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Υπογράμμισε ότι το πραγματικό «δίλημμα» των εκλογών είναι αν θα πάμε κόντρα σε μια πολιτική και το κράτος της που αποδεικνύεται καθημερινά εχθρός του λαού και των αναγκών του ή θα συμβιβαστούμε με τη λογική ότι κάθε καλοκαίρι θα καιγόμαστε και το χειμώνα θα πνιγόμαστε. Ότι σήμερα χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και διεκδίκηση από τους εργαζόμενους για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και 100% αποζημιώσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τους κάλεσε, τέλος, να απαιτήσουν ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο προσωπικό και ότι σ’ αυτό τον αγώνα οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα αποτελέσουν στηρίγματά τους την επόμενη μέρα. Κλείνοντας ανάφερε ότι «το ερώτημα τελικά είναι εάν θα προτάξουμε τις ζωές των πολλών ή τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών; Δηλαδή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω