Την Τενερίφη, το νησί της αιώνιας άνοιξης, επισκέφτηκαν οι εκπαιδευτικοί, κ. Κόνιαρη Δήμητρα, κ. Γιαννακού Μαριάννα και κ. Νικολούλη Ευαγγελία, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λάρισας, το διάστημα 01/07/2024-06/07/2024.

Η συγκεκριμένη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με κωδικό αριθμό 2023-1-EL01-KA122-SCH-000128509. Περιλάμβανε την 6η μέρη συμμετοχή των παραπάνω εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα: «We are all Special: Inclusion and Support for Students with Special needs in and out of the Classroom».

Στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με εκπαιδευτικούς από σχολεία της Γαλλίας και της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, τους δόθηκε η δυνατότητα όπως γνωρίσουν μια σειρά από πρακτικές δραστηριότητες για την πρόληψη της απομόνωσης και των αρνητικών συμπεριφορών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θεωρώντας την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους και την υποστήριξη ως θεμελιώδη στοιχεία για την οικοδόμηση κοινωνικών δεξιοτήτων, αυτοπεποίθησης και αντιμετώπισης του άγχους και της αδυναμίας. Στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, δόθηκε, επίσης, η δυνατότητα να βιώσουν αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης και δραστηριότητες που βασίζονται στην κίνηση, για αξιοποίηση τόσο σε μαθητές με ειδικές ανάγκες όσο και σε μαθητές τυπικής ανάπτυξης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί μια βασική προτεραιότητα των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Λάρισας καθώς στοχεύει στην ανταλλαγή εκπαιδευτικών κι ευρωπαϊκών πρακτικών με συναδέλφους από άλλες χώρες όσο και στη βελτίωση κι ενίσχυση του εκπαιδευτικού προφίλ ώστε να είναι σε θέση οι εκπαιδευτικοί, στηριζόμενοι σε νέες ευρωπαϊκές πρακτικές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας να ανταποκρίνονται επαρκώς στα αυξανόμενα καθήκοντά τους.

Άμεσα οφέλη της συγκεκριμένης δράσης αποτελούν η εξοικείωση με ρηξικέλευθες εκπαιδευτικές μεθόδους κι η γόνιμη ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών και πόρων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω