Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Καταστήματος Καλλιθέας του Δήμου Ελασσόνας» με προϋπολογισμό 290.000,00 ευρώ συμπ. ΦΠΑ. Αυτοψία στο κτήριο της κοινότητας πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Αθ. Γεροφωκά και Ελ. Ταζέ, τον δημοτικό σύμβουλο ΔΕ Ολύμπου κ. Θ. Κωσταφάκα και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας κ. Θ. Βαρνά.

Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής, έχει ήδη ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης του πρώην Δημαρχείου Ολύμπου, ώστε να καταστεί και πάλι λειτουργικό, με μικρότερη ενεργειακή επιβάρυνση και μικρότερο κόστος λειτουργίας. Οι παρεμβάσεις συνδέονται με την τυπική χρήση του κτιρίου και αφορούν στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό κλπ.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Το πρώην Δημαρχείο Ολύμπου στην Καλλιθέα ήταν έναν εξαιρετικά ενεργοβόρο κτίριο, το οποίο λόγω της συνένωσης λειτουργούσε μόνο κατά 30%. Πλέον με την ενεργειακή αναβάθμιση μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλους τους χώρους, με μικρότερο κόστος για τη δημοτική αρχή και μεγαλύτερο όφελος για την τοπική κοινωνία».

Στις παρεμβάσεις που έγιναν περιλαμβάνονται η μόνωση της στέγης, η αντικατάσταση κουφωμάτων και προστατευτικών φύλλων, η εγκατάσταση συστήματος μηχανικού αερισμού, συστήματος BEMS, συστήματος κλιματισμού με αντλία θερμότητας τύπου VRF ή multi-unit. Α+ Ενεργειακή Κατηγορία, μόνωση κελύφους, νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led και φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και είναι ένα από τα 28 δημόσια κτήρια τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω