Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη 2η Γ.Σ. της AREPO στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου, αποδεχόμενη σχετική πρόταση του Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο ΑΡΕΠΟ, το οποίο είναι μία Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την προστασία και την ανάδειξη των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων.

Το δίκτυο AREPO είναι Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων και την προώθηση των ΠΟΠ/ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων. Στην Ένωση, εκτός της Θεσσαλίας, συμμετέχουν άλλες 33 Περιφέρειες από 7 χώρες. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη Λάρισα στο νέο κτίριο της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο των πρόσθετων δραστηριοτήτων, μετά το πέρας της συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση των αντιπροσωπειών στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν τεχνικές επισκέψεις σε τυροκομείο και οινοποιείο της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε σχετικά: Η διοργάνωση της συνέλευσης, αποτελεί σημαντική επιτυχία της Περιφέρειάς μας, καθώς δίνει την δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης του τόπου μας και των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αναγνώριση των τοπικών μας προϊόντων, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την επιχορήγηση υποβολής φακέλου για πιστοποίηση ΠΟΠ και ΠΓΕ 12 νέων προϊόντων και άλλων 3 που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα. Με τις παραπάνω δράσεις καθώς και μελλοντικές που θα υλοποιηθούν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας

δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη στήριξη και προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Τσέτσιλας ανέφερε ότι στη Λάρισα θα έρθουν 33 αποστολές από 10 περίπου κράτη, με στόχο τα προϊόντα της Ελλάδας και της Ευρώπης να πάρουν προστιθέμενη αξία υπέρ παραγωγών και καταναλωτών. Τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, οι αποστολές θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, όπου και παράγονται προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ.

Ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης τόνισε ότι η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο AREPO, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. «Όλες οι αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν στη συνέλευση που γίνεται για πρώτη φορά στη Λάρισα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα προϊόντα της περιοχής μας, αλλά κι αξιοθέατα με σκοπό την ανάδειξη της Θεσσαλίας» σημείωσε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω