Tο σκληρό πρόσωπο της ανεργίας θα δουν 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, που εργάζονται στους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας στα Κέντρα Υγείας και στις ΤΟΜΥ, καθώς, όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους, τέλος Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις τους και η Υγειονομική Περιφέρεια δεν δέχεται να τις ανανεώσει, κίνηση όμως που έκαναν όλες οι υπόλοιπες Υ.ΠΕ της χώρας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή των Συμβασιούχων,  το προεδρικό διάταγμα δίνει τη δυνατότητα σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας να παρατείνουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων τους που απασχολούνται  στην καθαριότητα και τη φύλαξη μέχρι 31/12/2021. Αντίθετα, η 5η Υ.ΠΕ, στην οποία ανήκουν και οι δομές υγείας της Μαγνησίας,  επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία τους 90 εργαζόμενους συμβασιούχους υπαλλήλους της σε φύλαξη και καθαριότητα των Κέντρων υγείας και ΤΟΜΥ.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είμαστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Δίνουμε αγώνα για να παραμείνουμε στις θέσεις μας, να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας και η προσφορά που παρείχαμε σε αυτή τη δύσκολη για την κοινωνική υγεία περίοδο της καταπολέμησης του covid 19. Προσφέραμε πάρα πολλά στο σύστημα υγείας σε μία πολύ δύσκολη υγειονομική συγκυρία για την χώρα. Αντισταθήκαμε σε κάθε κίνδυνο και δυσκολία από αγάπη, ενδιαφέρον και καθήκον για τη δουλειά μας. Αποκτήσαμε την απαραίτητη εμπειρία, που μας καθιστά ικανούς και έτοιμους να διαχειριστούμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει…Παλεύουμε, προσπαθούμε και διεκδικούμε να παραμείνουμε στην εργασία μας. Θεωρούμε πως η λήξη των συμβάσεων μας δεν είναι δίκαιη! Ζητάμε παράταση 6 μηνών! Αν μείνουμε άνεργοι δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας και των οικογενειών μας! Κάνουμε έκκληση ανθρωπιάς και βοήθειας προς όλους τους φορείς! Ζητάμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή συμβασιούχων εργαζομένων της  5ης Υ.ΠΕ στη σχετική της επιστολή.

Περισσότερα Εδω