«Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εκπαιδευτικών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 11:30π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση:

«Στεκόμαστε δίπλα στο αγώνα των εκπαιδευτικών, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών μας!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών και την Πανελλαδική Απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στις 23 του Οκτώβρη. Αγώνας δίκαιος κι αναγκαίος. Αγώνας κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκής οικογένειας για το δικαίωμα στην μόρφωση και των μέλλον των παιδιών μας!

Γι΄αυτό διεκδικούμε μαζί τους όλες τις προϋποθέσεις για σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα. Για δασκάλους περήφανους με αξιοπρεπείς μισθούς κι όχι καταδικασμένους μέσα στην οικονομική κι εργασιακή εξαθλίωση. Παλεύουμε μαζί τους κόντρα στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης , στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Για υποδομές σύγχρονες κι ασφαλείς , με ολιγομελή τμήματα ενάντια στις συμπτύξεις, συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων. Για χρηματοδότηση και προσλήψεις που να καλύπτουν πλήρως όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση του αγώνα τους καθώς η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους ,τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που κήρυξαν τα σωματεία τους ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό θεσμό της Αξιολόγησης. Τέτοια προσπάθεια είναι η πρόσφατη κατάπτυστη απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με την οποία της έριξε την πρώτη ποινή σε Διευθύντρια σχολείου της πόλης μας, (λήγοντας τη θητεία της) ενεργοποιώντας τις αντιδραστικές διατάξεις του ν.4823/21 λόγω της συμμετοχής της στην απεργία αποχή σύμφωνα με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης !

Γι΄αυτό την Τετάρτη 23/10 θα βρεθούμε μαζί τους στην Απεργιακή Συγκέντρωση που διοργανώνουν ο ΣΕΠΕ «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» και ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΒΕΠΕΑ) 11.30πμ στην πλατεία Ταχυδρομείου. Όλοι στο πλευρό των Απεργών Εκπαιδευτικών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω