Την περιοδεία του σε πληγείσες, από το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Daniel, περιοχές του Νομού Λάρισας συνεχίζει ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισκέφτηκε τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και το Κιόσκι, όπου ολόκληρες εκτάσεις γης, αλλά και επιχειρήσεις «εξαφανίστηκαν». Επίσης, βρέθηκε στην Υπέρεια, στο Ευίδριο, στο Βασιλί και τα Φάρσαλα και συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους, των οποίων τα αγροτεμάχια και οι κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και οι κατοικίες υπέστησαν τεράστιο πλήγμα ή χάθηκαν ολοκληρωτικά από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ο κ. Κέλλας, αφού ενημερώθηκε από τους πολίτες για τα σοβαρά υγειονομικά και οικονομικά προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, τους διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποκατάσταση των υποδομών και την ενίσχυση αγροτών και κτηνοτρόφων. Παράλληλα, σημείωσε πως η διαδικασία της παροχής κρατικής αρωγής κινείται με ταχείς ρυθμούς και αναφέρθηκε σε μέτρα ανακούφισης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, όπως η παροχή επιχορήγησης στις κτηνοτροφικές μονάδες, η τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, η κάλυψη μέχρι 80% της επισκευής και της επανακατασκευής των κτιριακών υποδομών, αλλά και η οικονομική στήριξη των κτηνοτροφικών μονάδων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που θα ανέρχεται μέχρι το 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Τέλος, ο κ. Κέλλας τόνισε τη σημασία της συγκρότησης του «Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας», που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και θα έχει ως στόχο τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων. Εξήρε τον διπλασιασμό του Αποθεματικού για Φυσικές Καταστροφές από τα 300 στα 600 εκατομμύρια ευρώ, από το ερχόμενο έτος και δήλωσε:

«Οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Προσωπικά, το έκανα, ζητώντας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών της Λάρισας στον ΕΛΓΑ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023. Και θα εξακολουθήσω να το κάνω μέχρι οι πληγέντες συμπολίτες μου να ορθοποδήσουν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω