Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, μίλησε στην αυστριακή εφημερίδα «Heute-Zeitung», για τη μεταγραφή του στην Ένωση, όπως και την επέμβαση που θα κάνει στο μηνίσκο τον χειμώνα.

Παράλληλα, εξήγησε πως ήθελε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να αποχωρήσει από την Αυστρία, αφήνοντας αιχμές για τον τεχνικό της Εθνικής ομάδας της χώρας του, Φράνκο Φόντα.

Αναλυτικά:

«Πρώτα από όλα, χρειαζόμουν άμεσα μια αλλαγή σκηνικού. Το γεγονός ήταν ότι μερίδα οπαδών και των ΜΜΕ έχασαν την αντικειμενικότητά τους και απλά περίμεναν τα λάθη μου. Δεν με εκτιμούσαν, παρόλο που ήμουν ο μόνος Αυστριακός τερματοφύλακας που έπαιζα στο Champions League και ήμουν ο πρώτος Αυστριακός τερματοφύλακας στη Σάλτσμπουργκ για πολύ καιρό»

«Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω από την Αυστρία. Ρώτησα τον ατζέντη μου τι μπορώ να κάνω στο εξωτερικό. Όταν ένας κορυφαίος σύλλογος, όπως η ΑΕΚ, ενδιαφέρθηκε, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά».

«Έχω προβλήματα με τον μηνίσκο εδώ και περίπου ένα μήνα. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου μία μικρή επέμβαση θα είναι απαραίτητη. Μέχρι τότε θα παίζω κάνοντας θεραπεία. Δεν μπορεί να αντέξω τώρα ένα διάλλειμα, υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια με την ΑΕΚ στο πρόγραμμα».

«Η ζωή εδώ είναι φυσικά εντελώς διαφορετική απ’ ότι στην Αυστρία. Ο ήλιος λάμπει σχεδόν κάθε μέρα. Ο καιρός είναι υπέροχος. Το κλαμπ είναι τεράστιο. Οι οπαδοί μας τρέχουν παντού. Όταν παίζουμε καλά υπάρχει μία απίστευτη ευφορία. Σύντομα θα παίξω εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Αυτό που άκουσα είναι ότι θα έχει 40.000 με 50.000 θεατές. Στο πρωτάθλημα έχει σχεδόν μόνο ξένους. Ανά σύλλογο παίζουν ίσως δύο ή τρεις Έλληνες. Τελείως διαφορετικά απ’ την Αυστρία και ειδικά τη Σάλτσμπουργκ. Τα παιχνίδια είναι επίσης δύσκολα και θερμά. Φέρνουν πολλά συναισθήματα».

Περισσότερα Εδω