Δύο απανωτά σοβαρά περιστατικά αναστάτωσαν την περιοχή των Μεσαγκάλων το τελευταίο διήμερο. Αμφότερα αρχικά έπρεπε να αντιμετωπιστούν στο Κέντρο Υγείας του τουριστικού θέρετρου του Δήμου Τεμπών.

Προχθές Τετάρτη έλαβε χώρα το συμβάν με το τριών ετών κοριτσάκι που κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία και πλέον βρίσκεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη και όπως αναφέρει με ανάρτησή της περίοικος της περιοχής, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η φιάλη οξυγόνου για το μικρό παιδί, όπως και έγινε.

Όμως την επόμενη ημέρα (σ.σ. χθες Πέμπτη), υπήρξε δεύτερο περιστατικό με κοπέλα που υπέστη αλλεργικό σοκ και χρειάστηκε επίσης, οξυγόνο, όμως στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε εφεδρική φιάλη.

Τελικά η νεαρή που είχε χάσει προς στιγμήν τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη Λάρισα. Αποκαλύπτεται όμως με αυτά τα απανωτά περιστατικά ένα μεγάλο πρόβλημα που επιβάλλεται να βρει λύση. Κέντρα Υγείας στα παράλιά μας που τους θερινούς μήνες φιλοξενούν χιλιάδες κόσμου, χρειάζονται μεγαλύτερο και καλύτερο εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν τα αδύνατα δυνατά, αλλά στερούνται εξοπλισμού σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή στα Μεσάγκαλα.

Δείτε τα όσα καταγγέλλονται από την μάρτυρα του περιστατικού:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) βρέθηκα μάρτυρας σε ένα επεισόδιο αλλεργικού σοκ νεαρής κοπέλας στο Κέντρο υγείας Μεσαγκάλων. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της γιατρού και της νοσηλεύτριας η κοπέλα τα κατάφερε αφού πρώτα λιποθύμησε και γύρισε η γλώσσα της. Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ όπου και παρέλαβε το κορίτσι για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε φιάλη οξυγόνου γιατί χθες (σ.σ. προχθές) λόγω του περιστατικού με τον πνιγμό του τρίχρονου παιδιού το πήραν μαζί τους (δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική φιάλη;) Πολλά τα περιστατικά το καλοκαίρι στην περιοχή θα έπρεπε να φροντίσουν οι αρμόδιοι να υπάρχει και ο ανάλογος εξοπλισμός».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω