Την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που βρίσκεται το Θεσσαλικό Θέατρο ελλείψει επαρκούς χρηματοδότησης αλλά και νέου προσωπικού καθώς δεν επιτρέπονται προσλήψεις αφού αποχωρούν συνεχώς εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης, στηλίτευσε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης.

Ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης παραδέχθηκε πως «τα ΔΗΠΕΘΕ όλα όπως το θεσσαλικό αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ως προς τους εργαζόμενους. Αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων περί μη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα να έχουμε συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται όπως πρέπει. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα και βεβαίως η πίεση πρέπει να αυξηθεί προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων. Παρά τα προβλήματα το θεσσαλικό θέατρο έχει μία ανοδική πορεία που οφείλεται στην καλή του λειτουργία».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος τάχθηκε κι αυτός υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος προσλήψεων, καταγγέλλοντας ωστόσο τη Δημοτική Αρχή για «αποψίλωση» του Θεσσαλικού Θεάτρου. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την πρόσφατη ματαίωση της εμφάνισης του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Ηρώδειο για οικονομικούς λόγους, κάτι που όπως είπε «πλήγωσε το γόητρο και το κύρος του». Το σώμα αποφάσισε να αξιώσει από την πολιτεία τη διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων, υιοθετώντας και την σημείωσεη του κ. Κρίκκη πως το Θεσσαλικό Θέατρο «δε θα λειτουργήσει με καθεστώς επινοικίασης εργαζομένων.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω