Μοιράσου το αρθρο!

Τις πιο τραγικές στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της ζει τις τελευταίες 40 ώρες η Μαγνησία, η οποία φλέγεται στο μεγαλύτερο μέρος της.

Παρά τις ενισχυμένες δυνάμεις που επιχειρούν από χθες, τα επτά εναέρια μέσα, τους εκατοντάδες πυροσβέστες, τους συναδέλφους τους από τη Σερβία, τους εθελοντές και τις δημοτικές αρχές Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, οι πυρκαγιές δεν υποχωρούν και νέα μέτωπα ξεπηδούν κάθε λίγη ώρα.

Οι φλόγες έχουν περάσει από περιοχές όπως Ν. Αγχίαλος, Κατήραγας, Σέσκλο, Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, Βελεστίνο, Πλάτανος Αλμυρού, Περιοχή ΣΟΒΕΛ Αλμυρού, Άγιος Γεώργιος Φερών, Γλαφυρές, ενώ απείλησαν πολλές ακόμα.

Στάχτη έχει γίνει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Η Δήμητρα”, γνωστός για το έργο του και την παραγωγή του σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ανησυχία μεγάλωσε όταν αποθήκη με πυρομαχικά της Πολεμικής Αεροπορίας τυλίχθηκε στις φλόγες και δημιουργήθηκαν εκκωφαντικές εκρήξεις, με τις οποίες έσπασαν τα τζάμια σε κατοικίες και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Η 111 Πτέρυγα Μάχης εκκενώθηκε και τα F16 έχουν μεταφερθεί στη γειτονική Λάρισα.

Η εκκένωση της Ν. Αγχιάλου έγινε και δια θαλάσσης με ιδιωτικά σκάφη που έφτασαν στην παραλία για να μεταφερθούν στον Βόλο, όπου φιλοξενούνται στο Εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου.

Στον τραγικό απολογισμό της φωτιάς προστίθενται πέντε επιχειρήσεις – εργοστάσια που κάηκαν και δεκάδες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Χωρίς νερό και ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές της Μαγνησίας.

Αυτή την ώρα υπάρχουν τέσσερα ενεργά μέτωπα στον νομό.

Περισσότερα Εδω