Λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις ανακοινώνεται ότι είναι σε εξέλιξη από τις 19 Αυγούστου και έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2024

Α. Η υποβολή αιτήσεων επιλογής (εγγραφής) στο Α΄ εξάμηνο της ειδικότητας «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου »

Β. Η έναρξη υποβολή αιτήσεων επιλογής (εγγραφής) στο Α΄ εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας»

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήτοι των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων επιπέδου 4 καθώς και οι αλλοδαποί υπήκοοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ειδικά οι ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μπορούν να εγγράφονται στη Σ.Α.Ε.Κ. σε καθορισμένο ποσοστό επί της εκάστοτε καθορισμένης δυναμικότητας των τμημάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ/13074/7.6.2000 υπουργική απόφαση (Β΄ 780).

Γ. Η υποβολή αιτήσεων εγγραφών στο Γ΄ εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ». Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ καθώς και οι κάτοχοι ισοτίμων τίτλων συναφούς ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής .

Δ. Η υποβολή αιτήσεων κατατάξεως στις ειδικότητες «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας » και « Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου» .Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Σ.Α.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες.

Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε μία μόνο Σ.Α.Ε.Κ. μια μόνο ειδικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Η φοίτηση στη Σ.Α.Ε.Κ. είναι δωρεάν, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και επιπλέον παρέχεται αναβολή στράτευσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Σχετική αίτηση (παρέχεται στη Σ.Α.Ε.Κ. )
2) Τίτλος σπουδών, απολυτήριο ή πτυχίο ( πρωτότυπος και φωτοαντίγραφο). Σε ότι αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου, καθώς και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
3)Δίπλωμα οδήγησης Β΄ κατηγορίας (μόνο για την ειδικότητα Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοφόρου).
4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)
5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου προ της υποβολής αιτήσεως εγγραφής).
6)Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ.
7) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο).
8) Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου. ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο).
Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 του ν. 4763/2020 (Α΄ 254).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εγγραφών Α΄ Εξαμήνου : έως 13 Σεπτεμβρίου 2024

Εγγραφών Γ΄ Εξαμήνου: έως 13 Σεπτεμβρίου 2024

Κατατάξεων: έως 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η υποβολή των αιτήσεων θα υλοποιείται ώρες 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή στη Γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Πληροφορίες παρέχονται Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 π.μ με 2μ.μ.
Επικοινωνία για περαιτέρω διευκρινήσεις:
Τηλ. Γραμματείας Σ.Α.Ε.Κ.: 241 350 2590
E- mail Σ.Α.Ε.Κ.: diek@uhl.gr και saek@uhl.gr
Ιστοσελίδα www.uhl.gr στο αντίστοιχο τμήμα Σ.Α.Ε.Κ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω