Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαϊου, στην πλατεία Α.Τ.Α. της Λάρισας, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας απαιτώντας να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Μετά την συγκέντρωση και τις σχετικές ομιλίες θα ακολουθήσει και πορεία.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή την προσγείωση στην πόλη της Λάρισας, την Πέμπτη, 6 Μαΐου, στην 110 Π.Μ. 12 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F15 στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης των ΗΠΑ στην Αδριατική με την επωνυμία «ASTRAL KNIGHT 21», ενώ μοίρες και συστήματα θα επιχειρούν και από βάσεις σε Ελλάδα, Κροατία και Σλοβενία.

Μαζί τους αφίχθησαν και 200 Αμερικανοί (ιπτάμενοι, τεχνικοί, και βοηθητικό προσωπικό υποστήριξης) οι οποίοι και θα παραμείνουν στην Ελλάδα για πάνω από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ « η εν λόγω μεταστάθμευση διεξάγεται με σκοπό τη συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας και της USAFE υπό την επωνυμία « EARLY BIRD» που εντάσσεται στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «DEFENDER EUROPE 21». Σε αυτή την συνεκπαίδευση θα πάρουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη από την 110 Π.Μ. Λάρισας και από την 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου.

Την άσκηση των ΗΠΑ καταδικάζει σήμερα με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Επιτροπή Εθνικής Ειρήνης Λάρισας καθώς θεωρεί ότι η η Ελλάδα μετατρέπεται σε πεδίο βολής με τις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. και ότι η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις ενίσχυσε τη βάση της Σούδας, και έστησε νέες βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη ενώ προβλέπει τη δημιουργία και άλλων βάσεων σε πάνω από είκοσι σημεία στη χώρα (Σκύρος, Κάρπαθος κ.α.) μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο αλλά και σε στόχο αντιποίνων.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας το οποίο καλεί τους εργαζομένους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η περίοδος που διανύουμε κρύβει πολλούς κινδύνους για το λαό της χώρας και της περιοχής μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω