Ειδική συνεδρίαση θα λάβει χώρα το προσεχές διάστημα για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Το ζήτημα έθεσαν στη συνεδρίαση του σώματος το βράδυ της Πέμπτης, μετά από σχετικό αίτημα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, που βρέθηκαν στην αίθουσα με πανό και συνθήματα.

«Εμείς ως παράταξη στηρίζουμε όλους τους αγώνες των παιδιών, στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο… Θέλω να δεσμευτώ, ως Δημοτική Αρχή, ως αναπληρωτής Δήμαρχος, θα φέρουμε το θέμα αυτό σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι παρών και ο Δήμαρχος κι εκεί θα τα κουβεντιάσουμε όλα, να δούμε περισσότερα θέματα από αυτά που ειπώθηκαν ήδη» τόνισε ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών κ. Μιχάλης Ζαρίδης είπε μεταξύ άλλων πως «τέσσερις εβδομάδες με μαζικές συνελεύσεις ο Σύλλογός μας  βρίσκεται σε κατάληψη. Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός στους φοιτητές Ιατρικές και σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…»

Δείτε τι δήλωσε στο onlarissa.gr ο κ. Ζαρίδης:

Να γίνει ειδική συνεδρίαση μόνο θέμα τα πανεπιστήμια ζήτησε εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Γιώργος Σούλτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα με κατάφωρη καταστρατήγηση του συντάγματος»

Στήριξη στον αγώνα των φοιτητών εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρος Κρίκκης ζητώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω