Τη διενέργεια δημοπρασίας για το roof garden και τα τρία καταστήματα του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, αποφασίζει στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το πάρκινγκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν «πινελιές» πριν παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου σύμφωνα με τη νέα παράταση που ζήτησε και έλαβε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ηδη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Βόλου απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες, με προτεραιότητα εκείνους που κατοικούν στην ευρύτερη γειτονική περιοχή, να καταθέσουν αίτηση στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών, αποδεικνύοντας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τον τόπο κατοικίας τους και να προμηθευτούν κάρτα στάθμευσης, έναντι της τιμής των 50 ευρώ μηνιαίως.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του πάρκινγκ ετοιμάζεται να βγάλει σε δημοπρασία και τα καταστήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Το πρώτο αφορά στο δώμα, όπου στόχος είναι η δημιουργία roof garden. Πρόκειται για κατάστημα με εσωτερικό χώρο εμβαδού 49,70 τ.μ. και εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 157,85 τ.μ., που βρίσκεται στο δώμα του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ξεχωριστές δημοπρασίες αναμένεται να γίνουν για τα άλλα τρία καταστήματα:

Του Ε1, που βρίσκεται στο ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα του α’ υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 252,35 τ.μ., του Ε2 που βρίσκεται στο ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα του α’ υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 250,28 τ.μ. και του Ε3 που βρίσκεται στο ισόγειο και α’ όροφο, συνολικού εμβαδού 86,15 τ.μ. (κύριοι και βοηθητικοί χώροι).

Η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων γίνεται με δημοπρασίαΑν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεταιΑν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο.

Περισσότερα Εδω