Με στόχο ο δήμος Λαρισαίων να γίνει «τρίτος πόλος ανάπτυξης στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης, ο δήμος Λαρισαίων συνέταξε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 με προτεραιότητες την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα εμβληματικά έργα και την αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης και των χωριών του δήμου.

Στην παρουσίαση του προγράμματος που ανέρχεται στα 51 εκ. ευρώ, ο κ. Σούλτης παρουσίασε τους βασικούς άξονες  προτεραιότητας του προγράμματος οι οποίοι και είναι:

  • Η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Σημειώνουμε ότι πλέον το ΣΒΑΚ έχει θεσμοθετηθεί για όλους τους δήμους της χώρας και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα ( μαζί ίσως με το Ρέθυμνο) η οποία ξεκίνησε πριν την νομοθεσία και υλοποιεί ένα έργο σε μια πολύ μεγάλη έκταση η οποία περιλαμβάνει όλες τις συνοικίες που βρίσκονται μέσα από τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης. Ήδη έχουμε υλοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι του συνολικού έργου (περίπου το 30% )
  • Η αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης και των χωριών του δήμου.
  • Η προώθηση εμβληματικών έργων τα οποία αναδεικνύουν την ταυτότητα της πόλης με κυρίαρχη προτεραιότητα το ιστορικό και εμπορικό κέντρο.
  • Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο σεβασμό του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη, στην ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης, στην θωράκιση του δήμου σε θέματα κλιματικής αλλαγής. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ανθεκτικό δήμο.
  • Συγχρόνως βασική προτεραιότητα αποτελεί και η προώθηση της ριζικής συντήρησης των βασικών υποδομών όλου του δήμου, με υποδομές οι οποίες είναι πολλά χρόνια ασυντήρητη
  • Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου εξελίσσεται με ολοκληρωμένο σχεδίασμά και με διαβούλευση. Υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες οι οποίες βλέπουν συνολικά την εξέλιξη της πόλης και του δήμου και αποτελούν κληρονομιά στις μελλοντικές δημοτικές αρχές.

Ο αντιδήμαρχος είπε επίσης πως επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι «μια πόλη με επίκεντρο τον πολίτη, μια πόλη άξια να ζεις, να εργάζεσαι και να δημιουργείς, μια πόλη με γειτονιές. Θέλουμε χωριά που να προσελκύουν τους κατοίκους και όχι να τους σπρώχνουν στα αστικά κέντρα. Θέλουμε ένα δήμο που να σέβεται το περιβάλλον, ενεργειακά πρωτοπόρο, και να προετοιμάζεται για την κλιματική αλλαγή.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω