Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο «Η Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Λάρισας, σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση της θεατρικής ομάδας «Φαέθων», με θέμα «Θέατρο… η άλλη όψη της ζωής», στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται με αφορμή τη βράβευση του συγγραφέα με το βραβείο πρωτότυπου κειμένου, από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, για το έργο του «Η βιωσιμότητα του χρέους», σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Βίλλης Κίτσιου, που παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα «Φαέθων» του Συλλόγου «Ανατολικής Ρωμυλίας» Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Θεάτρου «Μώμος ο Πατρεύς», που διοργανώθηκε στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση θα αποδοθούν σατιρικά έργα και επιθεωρήσεις του Λαρισαίου συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Ντικούλη. Ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που αφουγκράζεται τους κοινωνικούς παλμούς και μετουσιώνει τις εσωτερικές αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου στην τέχνη. Επίσης, θα παρουσιαστούν σε διασκευή αποσπάσματα του έργου «Βότκα Μολότοφ» του Νιλ Σάιμον. Η παρουσίαση έχει διάρκεια μιάμιση ώρα περίπου.

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει η πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας κ. Τάνια Μεχτερίδου – Οικονόμου, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας κ. Γιώργος Παπανικολάου. Η σκηνοθετική επιμέλεια των κειμένων και η μουσική είναι της θεατρολόγου κ. Δώρας Παπαδούλη. Αποσπάσματα των επιθεωρησιακών κειμένων θα παιχτούν και θα αποδοθούν από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Φαέθων» του Συλλόγου: Βαρακλιώτου Στέλλα, Γεωργιάδου Λουΐζα, Καραγιάννη Αριάδνη, Κυράτσα Σκουρτιά Πετρούλα, Κυριάκου Μάγδα, Οικονόμου Μεχτερίδου Τάνια, Μπισοβίτη Νίκο, Μπόλωση Νίκο, Παπανικολάου Αντώνη, Παπανικολάου Γιώργο, Πατσιατζή Δέσποινα, Πλιάκα Αριστέα και Τοπουζλή Θωμά. Είσοδος ελεύθερη. Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Τηλ. 2410-623.615.

Στέλιος Ντικούλης. Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1972. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστήμων. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και θεατρικής αγωγής. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το θέατρο το 1998, ερμηνεύοντας ρόλους και σκηνοθετώντας έργα δεκάδων Ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων.

Σκηνοθέτησε 24 θεατρικά έργα και έπαιξε σε 45 θεατρικά έργα. Επίσης σκηνοθέτησε δύο παιδικά έργα, στα οποία έπαιξε και ο ίδιος. Έχει συγγράψει 151 θεατρικά μονόπρακτα και 27 θεατρικά έργα, μεγάλο μέρος των οποίων παίχτηκαν στη Σκηνή του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας, στην θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία tv» και σε φεστιβάλ θεάτρου. Τέλος εξέδωσε επτά βιβλία με σάτιρες και επιθεωρήσεις. Συνολικά έπαιξε σε περισσότερες από 950 καταγεγραμμένες παραστάσεις στο θεατρικό σανίδι.

Το καλοκαίρι του 2006, απέσπασε βραβείο ερμηνείας, με την σατιρική του κωμωδία «Η άλλη όψη», στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεάτρου Ορεστιάδας, που ανέβηκε με την θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Τον Φεβρουάριο του 2019, πήρε το βραβείο πρωτότυπου κειμένου, από την Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, για το έργο του «Η βιωσιμότητα του χρέους», σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Βίλλης Κίτσιου, που παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα «Φαέθων» του Συλλόγου «Ανατολικής Ρωμυλίας» Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Θεάτρου «Μώμος ο Πατρεύς», που διοργανώθηκε στην Πάτρα. Σημαντική ήταν η παρουσία του και στο μικρό εκράν. Στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία παρουσίασε τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2008 και από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2010 την δική του κωμική σειρά «που θα πάει η βαλίτσα» με είκοσι επεισόδια. Επίσης στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό παρουσίασε από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2014, την σατιρική σειρά «που πας πατρίδα με τέτοιο καιρό», με είκοσι επεισόδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω