Σάλος επικρατεί στα Κανάλια από τη δράση του ιερέα του χωριού, ο οποίος φέρεται να στέλνει sms που περιέχουν αντιεπιστημονικές απόψεις περί του εμβολιασμού, με τον ίδιο να φέρεται αρνητής του κορωνοϊού, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, νόσησε από αυτόν, όπως και η πολυμελής οικογένειά του, χωρίς ωστόσο να χρειαστούν νοσηλεία στο Νοσοκομείο..

Η υπόθεση έχει φτάσει στα αφτιά της Μητρόπολης Δημητριάδος που την εξετάζει, με τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ερωτηθείς από την ΕΡΤ για το ζήτημα, να αναφέρει πως «η υπόθεση αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι για τα κανάλια» και ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημερών εγκύκλιο (τη δεύτερη κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο ιερέας δεν έχει σταματήσει μόνο στα sms, καθώς φέρεται ότι εκ του άμβωνας και απευθυνόμενος στους πιστούς για να τους πείσει για την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων,  έφερε παράδειγμα μια καρκινοπαθή, η οποία πέθανε έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό, παρότι εμβολιασμένη.

Τον ιερέα φαίνεται πως «κάρφωσαν» πιστοί του χωριού, που δεν άντεξαν τις θέσεις του γύρω από τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό, με τα Κανάλια να είναι ένα χωριό που έχει θρηνήσει πολλούς κατοίκους που έφυγαν από τη ζωή λόγω της πανδημίας, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την τραγωδία που σημειώθηκε στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο και τους θανάτους αρκετών τροφίμων, που νόσησαν από τον ιό.

Περισσότερα Εδω