«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν στην διάρκεια ενημέρωση του προς στρατιωτικούς ακόλουθους και εκπροσώπους ξένων πρεσβειών στη Μόσχα.

«Η στρατιωτική οικοδόμηση του μπλοκ έχει εκ νέου ως στόχο την προετοιμασία για μια μεγάλης κλίμακας, υψηλής έντασης ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία».

Αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό του ο Αλεξάντερ Φόμιν τόνισε ότι στα δογματικά έγγραφα του ΝΑΤΟ των τελευταίων ετών, για παράδειγμα ακόμα και στη στρατιωτική στρατηγική του το 2019, η Ρωσία προσδιορίζεται άμεσα, «χωρίς κανένα ισοδύναμο, ως η κύρια πηγή απειλών για την ασφάλεια της συμμαχίας».

Κάνοντας μια αναδρομή στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ο Αλεξάντερ Φόμιν υποστήριξε πως η επιδείνωση των σχέσεων, ξεκίνησε πριν από το 2014.

Παράλληλα παρατήρησε πως η τρέχουσα θλιβερή κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η συμμαχία συχνά καταφεύγει στη χρήση “υβριδικών μεθόδων” για να περιορίσει τη Ρωσία, συνδυάζοντας το διάλογο με τη συσσώρευση στρατιωτικών προετοιμασιών της συμμαχίας».

ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω