«Η Μόσχα εάν παραστεί ανάγκη, είναι έτοιμη να λάβει αποφασιστικά μέτρα προκειμένου να βοηθήσει το Τατζικιστάν σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορά του με το Αφγανιστάν». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία συμπλήρωσε «πως η κατάσταση στο Αφγανιστάν καθώς και στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας».

«Η Μόσχα και η Ντουσάνμπε διατηρούν επαφή μέσω των αμυντικών υπηρεσιών, των συνοριακών υπηρεσιών καθώς και των διπλωματικών αποστολών. Συνεχίζουμε τη συνεργασία για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του Τατζικιστάν, των συνόρων του, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λειτουργικές ανάγκες. Η 201η ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα μέσα για την παροχή βοήθειας στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω