Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών να μπορούν να κλείνουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, των εταιριών Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης. Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι στρατηγικός στόχος είναι να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη των νησιών.

Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει σήμερα 80.000 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να ξεπεράσουν τους 105.000. Παράλληλα, σπάσαμε το φράγμα των 4 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει τα 2,3 εκατ. Τα άτομα 60 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 71% με μία δόση ενημέρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι στις περισσότερες περιοχές εξελίσσεται πολύ καλά.

Όσον αφορά  στα προνόμια σε εμβολιασμένους, σχολίασε ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και πρόκειται να ενταθεί, αυτό όμως θα γίνει όταν θα έχουμε πλήρη επάρκεια εμβολίων. Όπως ανέφερε, είναι ήδη προνόμιο για τους εμβολιασμένους η ευκολία στα ταξίδια με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Τέλος, για την επίτευξη της ανοσίας είπε ότι εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων, όμως σε κάθε περίπτωση «ο στόχος του τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι».

 

Περισσότερα Εδω