Πολύ.

Και παθιάζονται, και είναι ενημερωμένες. Και ξέρουν τι θέλουν.

Για να διαπιστώσει κανείς την σταθερή και στενή σχέση που κρατούν διαχρονικά οι Λαρισαίες με την μόδα, αρκεί μια βόλτα, πρωινή ή βραδινή, στο εμπορικό κέντρο της πόλης στους πεζοδρόμους, στις μπουτίκ και τα καταστήματα γυναίκειας ένδυσης, και κυρίως μια πιο προσεκτική ματιά στον κόσμο που συρρέει στα καφέ και τα εστιατόρια.

Οι Λαρισαίες είναι κοκέτες. Είναι γεγονός.

Ενδιαφέρονται πολύ για τη μόδα, κατανοούν τις τάσεις και τα trends της κάθε νέας σεζόν. Είναι ενημερωμένες και τολμούν να ακολουθήσουν τις νέες επιταγές.

Μας το επιβεβαιώνουν και οι ιδιοκτήτριες δύο από τις πιο χαρακτηριστικές μπουτίκ της πόλης, το Dominique fashion boutique και το Atrion.

Έτσι λοιπόν φέτος, οι Λαρισαίες είναι αποφασισμένες να τυλιχτούν σε γκρι, καφέ αποχρώσεις, να επενδύσουν σε μπροντώ της Βουργουνδίας ή κόκκινο ματζέντα – ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ -, να ακολουθήσουν την χρωματική παλέτα που επιτάσσει η μόδα για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024-25, η οποία είναι ιδιαιτέρως θερμή. Καφέ, κόκκινο, μπορντώ, πράσινο, λαδί, μπεζ. Όλα κινούνται θα έλεγε κανείς σε μια παλέτα από χρώματα του φθινοπώρου. Και από τις ψυχρές αποχρώσεις γκρι και πάλι γκρι, μπλε και απαλό σιελ.

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Το 2023, μην ξεχνάμε, είχαμε την τάση Y2K, που έζησε μια αναβίωση από την εποχή του millennium, και που αυτό που τη χαρακτήριζε ήταν η υπερβολή· έντονα χρώματα, γυαλιστερά, λάτεξ, λούρεξ υφάσματα, παγιέτες και λάμψη.

Η μεγάλη επιστροφή για φέτος θεωρείται το καφέ, σε όλες τις αποχρώσεις του, σε όλα τα ρούχα, τα πανωφόρια, τα παπούτσια, τις τσάντες και τα αξεσουάρ. «Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε καφέ» μας το επιβεβαιώνουν στο Atrion. Επίσης, δηλώνουν πως φέτος κυριαρχεί το κουστούμι και ότι υπάρχει μια επιστροφή σε φούστες, ενώ μέχρι τώρα είχαμε κυρίως μια έμφασή στα φορέματα. Και φυσικά πολύ γκρι σε συνδυασμό με μπορντώ και σιέλ. Τέλος, αναφέρονται σε μια νέα τάση, τις διαφάνειες. Ρωτάω αν θεωρούν πως οι Λαρισαίες είναι ήδη ενημερωμένες για τις τάσεις και ζητούν επί τούτου αντίστοιχα προϊόντα και με επιβεβαιώνουν.

Οι προτάσεις του Atrion για φέτος:

Το FOMO (fear of missing out), ο φόβος δηλαδή μην τυχόν και χάσουμε κάτι από την επικαιρότητα, υπάρχει και σε μας, και δεν έχει ηλικία. Οι τάσεις ενδιαφέρουν εξίσου τις νεαρές Λαρισαίες και τις μεγαλύτερες κυρίες.

Για το καφέ, από το σκούρο μέχρι το κάμελ, και την δυναμική επιστροφή του μιλάει και η Μαρία Δαλαμάγκα στο Dominique. Και για το μπορντώ. Το οποίο είναι μεγάλη τάση φέτος, ενώ το κόκκινο υπάρχει πάντα στις κολεξιόν, ένα σταθερά αγαπημένο γιορτινό χρώμα. Μια άλλη τάση είναι το μπλε και σε συνδυασμό με το μαύρο. Και φυσικά το γκρι, γκρι με γαλάζιο, γκρι με μπορντώ. Αλλά, τονίζει, ότι η φετινή χρωματική παλέτα είναι διαχρονική, ειδικά σε σχέση με πέρυσι που υπήρχε πολύ μωβ και φούξια. «Τα φετινά ρούχα προσφέρονται για διαχρονικές αγορές, και η θηλυκότητα που υπάρχει φυσικά είναι κομψή και διαχρονική»… Ακόμη και οι βραδινές και γιορτινές επιλογές δεν έχουν λάμψη. «Η luxury τάση για φέτος είναι το βελούδο, που είναι μια πρόταση όχι μόνο βραδινή, αλλά και καθημερινή· ειδικά το καθημερινό βελούδινο κοστούμι.

Οι προτάσεις του Dominique fashion boutique:

Μετά τις δύο ως άνω επισκέψεις, έκανα μια μεγάλη βόλτα στην αγορά. Ήθελα να επιβεβαιώσω αν τις φετινές τάσεις, τις χρωματικές παλέτες που καθόρισαν φέτος οι μεγάλοι οίκοι, τις βρίσκουμε εκτός από τις μπουτίκ και στα λοιπά καταστήματα γυναικείας ένδυσης, από τις fast fashion εταιρίες μέχρι τα καταστήματα που προσφέρουν πιο οικονομικές ή συντηρητικές επιλογές. Το τελικό συμπέρασμα με εντυπωσίασε…

Σχεδόν σε όλες τις βιτρίνες συναντάς, γκρι, μπρορντώ και γαλάζιο!

  

Οι τάσεις για φθινόπωρο/χειμώνα 2024-2025 όπως διαμορφώθηκαν από τους μεγάλους οίκους μόδας:

      

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω