Η Μόρνα είναι ένα χωριό που εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του ’70, ως «στοιχειωμένος» τόπος στους πρόποδες του Ολύμπου. Πολλές ιστορίες τρόμου έχουν «γεννηθεί» εκεί, ένα χωριό που ακόμα και σήμερα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου γύρω από τι πραγματικά συμβαίνει εκεί.

Μόρνα σημαίνει «σκοτεινός τόπος». Οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν κάποια στιγμή να αλλάξουν το όνομα του τόπου τους και να τον πουν «Σκοτεινά».

Η Μόρνα (ή Σκοτεινά όπως ονομάστηκε μεταγενέστερα) ήταν χτισμένη σε μια «γούβα» στα Πιέρια όρη. Αυτό σε συνδυασμό με την πυκνότατη βλάστηση κρατούσαν μακριά τον ήλιο τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ξημέρωνε αργά και νύχτωνε πολύ νωρίς. Η αρνητική ενέργεια στην περιοχή ήταν δεδομένη. Όπως δεδομένες είναι και οι διάφορες σκοτεινές ιστορίες. Βοσκοί και άνθρωποι που σχολούσαν από τη δουλειά τους στο περίφημο εργοστάσιο ξυλείας ήταν μάρτυρες ενός περίεργου φαινομένου. Κοπέλες, μικρής ηλικίας, γυμνές, χόρευαν γύρω – γύρω από το χωριό και τον ποταμό Μόρνο. Ήταν ένας χορός έκστασης που τους τρόμαζε με αποτέλεσμα μόλις έπεφτε το σκοτάδι, να κρύβονται στα σπίτια τους και να μη θέλουν να βγουν πριν ξημερώσει. Ελάχιστοι ήταν οι… τολμηροί που κυκλοφορούσαν τη νύχτα.

Εμπνευσμένοι από την μυστήρια αυτή ιστορία μια παρέα τεσσάρων νεαρών, οι δύο εξ αυτών Λαρισαίοι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ατμοσφαιρικό video game τρόμου, βασισμένο στο εν λόγω χωριό το οποίο και έδωσε το όνομά του στο παιχνίδι: «Μόρνα». Ένα παιχνίδι, το ντέμο του οποίου μπορούν να παίξουν όσοι βρεθούν στο τριήμερο φεστιβάλ, 6ο LA Comics Festival που διεξάγεται στη Λάρισα.

Ο Στέφανος Τσιλίκης, Project Μanager της ομάδας Loom Interactive που το δημιούργησε, εξηγεί στο onlarissa.gr:

«Παρουσιάζουμε εδώ στο 6ο LA Comics Festival στη Λάρισα, ένα ατμοσφαιρικό Video Game με Horror στοιχεία που ονομάζεται «Μόρνα». Έχει στοιχεία από το αληθινό χωριό στον Όλυμπο, τη Μόρνα που εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του ’70 για μυστήριους λόγους. Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι, για πόρτες που ανοιγοκλείνουν μόνες τους, για απόκοσμες φωνές που ακούγονται και άλλα ανατριχιαστικά φαινόμενα. Ελάτε στον Μύλο του Παππά για να παίξετε το ντέμο μας».

Δείτε βίντεο:

Αθανασία Παύλου – Βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω