Έντονη αναμένεται η σημερινή υποδοχή του κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα, καθώς οι αγρότες του Πηλίου, Βελεστίνου και Ριζομύλου σχεδιάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι καλλιέργειές τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές λόγω των πρόσφατων ισχυρών ανέμων, αλλά οι αποζημιώσεις που αναμένουν από τον ΕΛΓΑ φαίνεται να μην περιλαμβάνουν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Η δυσαρέσκεια των αγροτών έχει κορυφωθεί, καθώς το κόστος των ζημιών είναι τεράστιο και πολλοί παραγωγοί φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να επαναφέρουν τις καλλιέργειές τους στην προηγούμενη κατάσταση. «Είναι αδιανόητο να μένουμε εκτός αποζημίωσης για καταστροφές που είναι πέρα από τον έλεγχό μας», δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών του Πηλίου, προσθέτοντας ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες της Αγιάς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια έντονη και οργανωμένη διαμαρτυρία. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να αναδείξουν το πρόβλημά τους και να ασκήσουν πίεση για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την οικονομική τους επιβίωση.

Πέρα από την άμεση ανάγκη αποζημίωσης, οι αγρότες ζητούν επίσης αλλαγές στο πλαίσιο του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν είναι ακόμη στον κατάλογο των ασφαλισμένων κινδύνων. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε καταστροφές από τους ανέμους, αλλά αυτή τη φορά οι συνέπειες είναι καταστροφικές», υπογραμμίζουν οι αγρότες, υποσχόμενοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις.

Το σημερινό «μπλόκο» αναμένεται να γίνει σημείο συνάντησης για πολλούς παραγωγούς από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ όλοι περιμένουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και τις λύσεις που θα προτείνει.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω