Σε «πυρετό» διεργασιών βρίσκεται η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για την επιλογή του προσώπου που θα πάρει το χρίσμα για υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και θα ριχθεί στη “μάχη” των αυτοδιοικητικών εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο, απέναντι από τον νυν περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

Σε θετικό κλίμα και με τη συμμετοχή 150 ατόμων η εκλογική επιτροπή πραγματοποίησε δίωρη διαδικτυακή συνδιάσκεψη χθες, το βράδυ της Πέμπτης, υπό την προεδρεία του επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, τέθηκε το πολιτικό περίγραμμα, ενώ υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και τοποθετήσεις σειράς στελεχών. Το θέμα της Περιφέρειας και η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης νέας αυτοδιοικητικής παράταξης ήταν εκείνο που απασχόλησε στο 99% τη σύσκεψη. Ακόμη, ορίστηκε το πλαίσιο χαρακτηριστικών, το προφίλ που πρέπει να έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με τις υποψηφιότητες, για τη διεκδίκηση αυτοπροτάθηκαν η δικηγόρος και πρώην υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2019 Μαρία Γαλλιού από τη Λάρισα και ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου από το Βόλο. Το λόγο στη συνδιάσκεψη δεν πήρε ο υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές κ. Νίκος Τσιλιμίγκας.

Όπως όλα δείχνουν, και με την πίεση του χρόνου ώστε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να «κλειδώσει» το όνομα του υποψηφίου, δε θα ακολουθήσει νέα συνδιάσκεψη, τουλάχιστον για το ζήτημα υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Προτεραιότητα του κόμματος, μετά τα ποσοστά του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, είναι η ανακοίνωση υποψηφιότητας στην Περιφέρεια. Και γι’ αυτό εργάζεται διακαώς, με την αναζήτηση προσώπων να μη έχει λήξει ακόμα. Το επόμενο διάστημα θα ορισθεί συνδιάσκεψη για τις δημοτικές εκλογές.

Να σημειωθεί πως -σύμφωνα με πληροφορίες- κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνδιάσκεψης ακούστηκαν κι άλλα δύο ονόματα: του καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα και του διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής Γ.Ν.Λάρισας και πρώην βουλευτή με το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής κ. Κώστα Μπαργιώτα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω