«Πρώτες επιλογές, περπάτημα, ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία», σχολίασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος με αφορμή τη διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στις 16-22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί της Παρασκευής από την αίθουσα του ΔΗμοτικού Συμβουλίου.

Τον Δήμαρχο πλαισίωσαν οι Αντιδήμαρχοι Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, κ. Ευάγγελος Παπαλέξης, Παιδείας-Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκας, Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης και Τουρισμού, κ. Φώτης Τζατζάκης, καθώς και εκπρόσωποι των φορεών διοργάνωσης.

«Η φετινή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει στο επίκεντρό της τον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο. Εκεί στοχεύουν οι δράσεις που σχεδιάσαμε και οι οποίες πιστεύω ότι μπορούν πραγματικά να προωθήσουν με θετικό τρόπο, μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στάσης στον τρόπο ζωής μας, που μαθηματικά θα οδηγήσει σε μια καλύτερη και αξιοβίωτη πόλη», ανέφερε ο κ. Μαμάκος.

«Η Εβδομάδα Κινητικότητας κορυφώνεται με την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», σημείωσε ο κ. Παπαλέξης και περιέγραψε αναλυτικά τις δράσεις που θα παρουσιαστούν τις προσεχείς ημέρες.

Για μια αγαστή συνεργασία και σύμπλευση ιδεών τόσο με την Πρωτοβάθμια και όσο και με τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας έκανε λόγο ο κ. Γερογιώκας, ενώ σχολίασε ότι «η πόλη μόνο να κερδίσει έχει από αυτό», καθώς και πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με επίκεντρο το παιδί.

«Μια εβδομάδα που οφείλει να εμπνεύσει και για πενήντα δύο εβδομάδες του χρόνου», υπογράμμισε ο κ. Τζατζάκης. «Δεν είναι απλώς μια γιορτή, είναι το να αλλάξουμε το πνεύμα και τη νοοτροπία της ίδια της πόλης και του ίδιου μας του εαυτού».

«Ο δημόσιος χώρος και η απρόσκοπτη κίνηση όλων και με ασφάλεια προάγει και ενισχύει τη δημόσια καλλιτεχνική δράση και ενισχύεται», δήλωσε ο κ. Ρετσιάνης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα Κινητικότητας. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους νέους να γίνουν πρωτοπόροι της αλλαγής», σχολίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Αλέξανδρος Τσάτσος.

«Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν όχι μόνο αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η προώθηση της ενεργητικής κινητικότητας και των δημοσίων μεταφορών είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα της ζωής όλων μας», επεσήμανε η υπεύθυνη του κέντρου «Θέληση Ζωής», κ. Μαρία Κρίκα. «Πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πιο βιώσιμο αστικό περιβάλλον, για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι».

«Οι παρέες γράφουν ιστορία», υπογράμμισε η η πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου, Χρύσα Βουλγαράκη. «Χαίρομαι πάρα πολύ που η πόλη μου είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και αυτό λέει πολλά. Σήμερα ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά».

«Οι γονείς χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση στο πώς να συμβουλεύουν τα παιδιά τους, ώστε να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους», επεσήμανε τέλος ο Γεώργιος Παπαγωργίου, μέλος του BMX Runlaparko. «Ελάτε να γνωρίσετε το εκεί παρκ αυτό, που εμείς λέμε δεύτερο σπίτι μας».

«Ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας να γίνει ερέθισμα στον Λαρισαίο και να μην είναι μια εβδομάδα την χρόνο», υπογράμμισε εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο κ. Γεώργιος Μαραμής.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες: 

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: οnlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω