Λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει με τη διάθεση φαρμάκων στη Θεσσαλία και πώς τα φαρμακεία λειτουργούν προκειμένου να εξασφαλίσουν θεραπεία στους πλημμυροπαθείς έδωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς.

«Τα συναισθήματα μας μετά την επίσκεψή μας στο θεσσαλικό κάμπο είναι αυτά της απόγνωσης, της θλίψης, του πόνου, του προβληματισμού» επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

«Θα πρέπει να καλύψουμε τα φαρμακεία και τις αγωγές των ασθενών της Περιφέρειας Θεσσαλίας με φάρμακα και ελλειπτικά» συμπλήρωσε, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στα φάρμακα ψυγείου που καταστράφηκαν.

«Πολλά φαρμακεία έχουν υποστεί ζημιές λόγω του γεγονότος πως είχαν 4-5 ημέρες δίχως ρεύμα. Το φαρμακείο θα πρέπει να αντικαταστήσει τα φάρμακα ψυγείου, που είναι εμβόλια για τα παιδιά, ινσουλίνες» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες ο κ. Βαλτάς ανέφερε πως «εξαρχής παρεμβήκαμε και δόθηκε η δυνατότητα από τον ΕΟΠΥ και όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία να μπορούν να επανασυνταγογραφηθούν φάρμακα που είχαν καταστραφεί. Ακόμη, με νόμο καλύπτεται πλήρως η αποζημίωση των φαρμακοποιών χωρίς την προσκόμιση του φυσικού αρχείου». Ιδιαίτερα επεξηγηματικός ήταν με την διάταξη που κατατίθεται σήμερα στη βουλή για μηδενική συμμετοχή των πληγέντων στα φάρμακα. «Πρέπει η συμμετοχή του κόσμου που έχει πληγεί να είναι μηδενική» τόνισε.

Δείτε βίντεο:

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή κυριαρχεί το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ μας» υποσχόμενος πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καλύψουμε όποιες ανάγκες υπάρχουν».

Δείτε βίντεο:

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Σεραφείμ Τζήκας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου Κώστας Ματσιώλης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Δημήτρης Γκαγκάτσης και ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Γιάννης Χαρίσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω