Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφτηκε την Rachitaτης Ρουμανίας με σκοπό να πάρει μέρος στην 4η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Connectionofhealthanddailyroutines”.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 08/05 – 14/05και συμμετείχαν 2 καθηγητές και 5 μαθητές. Οι 3 εταίροι Ρουμανία – Πολωνία και Ελλάδα, συναντήθηκαν στη Ρουμανία, συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες και παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης με θέμαNaturefromAtoZ”, το σχολείο μας παρουσίασε μια στατιστική έρευνα που πραγματοποίησε για τις προτιμήσεις των μαθητών όσον αφορά διάφορες φυσικές δραστηριότητες που βοηθούν στη σωματική αλλά και πνευματική – ψυχική υγεία. Μέσα από παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες οι μαθητές γνωρίστηκαν, μοιράστηκαν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.

Κατά την παραμονή μας στη Rachita επισκεφτήκαμε τα κτήματα του ΒασιλιάMihaiI της Ρουμανίας και περιηγηθήκαμε στοSăvârșinRoyalPark. Επισκεφτήκαμε το μουσείο ”TraianVuia”στον τόπο καταγωγής του TraianVuia (Ρουμάνος εφευρέτης και πρωτοπόρος στην αεροπορία, ο οποίος σχεδίασε, δημιούργησε και δοκίμασε το πρώτο μονοπλάνο).Περιηγηθήκαμε στοSimeriadendrologicalandlandscapenaturereserve όπου γνωρίσαμε την τεράστια συλλογή τοπικών αλλά και εξωτικών φυτών.Επισκεφτήκαμε το μεσαιωνικό κάστρο Corvin (HunyadiCastle) στην πόλη Hunedoara καθώς και την γειτονική πόλη Deva.

Η επίσκεψη μας στη γειτονική πόλη Timisoara ήταν από τις πλέον σημαντικές στιγμές του ταξιδιού. Περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στις όχθες του ποταμού Μπέγκα. Επισκεφτήκαμε τον Καθεδρικό ναό καθώς και το μουσείο Τέχνης.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο σχολείο που μας φιλοξένησε παραδοσιακά τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς της Ρουμανίας και γευτήκαμε τοπικά εδέσματα.

Το ταξίδι στη Rachita και στη Ρουμανία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία και η φιλοξενία των Ρουμάνων εταίρων μας ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω