Στο περιθώριο του Α’ Συμποσίου Παπαδιαμάντη («Ημέρες Παπαδιαμάντη 2024») που διεξάγεται από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο, πραγματοποιήθηκε στο SKIATHOS PALACE πρωινό εργασίας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Συμμετείχαν στη συζήτηση η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου (Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων, ο Γιάννης Αναστασίου (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη · τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας) και η Χρύσα Τσαγανού (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου).

Από την Ένωση Ξενοδόχων ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης (Αντιπρόεδρος), Άρης Δερβένης (Πρόεδρος Ε.Ε), Θοδωρής Τζούμας (Γεν. Διευθυντής Ένωσης Ξενοδόχων), Πέτρος Δερβένης (SKIATHOS PALACE).

Στην σύσκεψη συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, κ. Άκης Τσαρούχης -που βρίσκεται εκτός Ελλάδος για επαγγελματικούς λόγους- προσφέροντας τη δική του οπτική για την τουριστική αναβάθμιση του νησιού και τις ανάγκες των Ξενοδόχων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και απασχολούν το κλάδο των Ξενοδόχων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Τουρισμού.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη στήριξη του τουριστικού επιχειρείν, καθώς και έργα υποδομών που αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Σκιάθου. Παράλληλα, συζητήθηκε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο έχει στόχο να εξασφαλίσει την ορθολογική ανάπτυξη του νησιού και να υποστηρίξει τη βιωσιμότητα του προορισμού.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτριος Κουρέτας, τόνισε τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Σκιάθο με επίκεντρο τον Άγιο των Γραμμάτων, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας για την θωράκιση του νησιού που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την διαφήμιση του Τουριστικού προϊόντος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την προώθηση της ανάπτυξης και τη βελτίωση των υποδομών της Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, τους τοπικούς φορείς και Επιχειρηματίες του Τουριστικού Τομέα με μπροστάρη την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω