Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει διαδικτυακή εκπαίδευση «Προωθώντας τη συμπερίληψη στην εργασία», με θέμα την υποστήριξη και αξιοποίηση εργαζομένων άνω των 55 ετών, την Τρίτη 23 Μαΐου και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, ώρα 14.00 – 17.00.
Στο σεμινάριο θα καλυφθούν οι παρακάτω θεματικές:
- Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους 55+: ενεργός γήρανση, ανάγκες και κοινωνικοί ρόλοι.
- Φιλικά προς την ηλικία εργασιακά περιβάλλοντα: ορισμοί και πρακτικές, ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων όλων των ηλικιών.
- Ομαλή μετάβαση στη συνταξιοδότηση: διαδικασία και μετάβαση από την προ-συνταξιοδότηση στην προσαρμογή, πρακτικές αξιοποίησης εργαζομένων.
- Δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους 55+, εργοδότες/τριες, υπεύθυνους/ες ανθρώπινου δυναμικού και διευθυντικά στελέχη και θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένες συμβούλους ψυχικής υγείας.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Η ατζέντα είναι διαθέσιμη εδώ.
Οι εκπαιδεύτριες
Η Μαρινέττα Κρητικού είναι Ψυχολόγος MSc με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Derby, Αγγλίας. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα και είναι εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιμορφώσεων και καταρτίσεων σε πολλούς τομείς της ψυχικής υγείας καθώς και σε εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» του ΨΝΑ Δαφνί, στο πλαίσιο της πρακτικής της καθώς και εθελοντικά στο Συμβουλευτικό Σταθμό Απεξάρτησης Αλκοολικών του Ψ.Ν.Α Δαφνί διεξάγοντας θεραπευτικές ομάδες. Παράλληλα έχει εργαστεί εθελοντικά ως Σύμβουλος κατά του σχολικού εκφοβισμού στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Live Without Bullying» και έχει διεξάγει ομάδες ψυχικής υγείας για την Τρίτη Ηλικία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Silver Age Learning». Επίσης έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στο Roots Wellness Center, Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εναλλακτικής Θεραπείας, με διεξαγωγή εποπτευόμενων ατομικών συνεδριών κατεύθυνσης Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Θεραπείας, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της προγράμματος. Στο παρόν, εργάζεται ως Ψυχολόγος στην κοινωνική υπηρεσία του «ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας» με εφήβους, ΑμεΑ και Ηλικιωμένους.
Η Χαρούλα Τσατσάνη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αρ. 7894/12.10.2016), απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Ειδικευόμενη Σχεσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια από το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Παράλληλα, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την Σχεσιακή Ψυχανάλυση και Ψυχοθεραπεία (IARPP). Έχει ολοκληρώσει με Άριστα την Μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Κλινική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων-Εξαρτησιολογία στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια σε πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Συγκεκριμένα έχει εργαστεί στο Κέντρο Ημέρας «Γαλήνη» – Προμηθέας, όπου παρείχε ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα συμμετείχε στο Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
Έχει εργαστεί ως Σχολικός Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αττικής , με κύριο έργο την ατομική και ομαδική υποστήριξη/συμβουλευτική μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων στη σχολική κοινότητα, την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Επιπλέον
έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, όπου εκπαιδεύθηκε και δραστηριοποιήθηκε στη διάγνωση και θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια, αλλά και ως Σύμβουλος στη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου, ενώ πραγματοποίησε και προγράμματα σεξουαλικής αγωγής σε σχολεία.
Τέλος έχει εργαστεί σε Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στα Παιδικά Χωριά SOS, όπου παρείχε ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη και φροντίδα σε παιδιά και εφήβους.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SILVER – Promoting a Career in Third Age, το οποίο υλοποιεί στην Ελλάδα το ΚΜΟΠ. Το έργο επιδιώκει να προσφέρει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανισμούς και επιχειρήσεις με θέμα τη δημιουργία ενός φιλικού προς την ηλικία εργασιακού περιβάλλοντος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος