«Σήμερα είναι η πρώτη φορά που δίνουμε στοιχεία για τις αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο κτήριο του Διοικητηρίου. «Χρειάζεται κάποιος χρόνος, όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να δίνουμε συγκεκριμένα στοιχεία», ανέφερε ο ίδιος στη συνέχεια.

«Σημερα το πρωί ήμασταν με τον κ. Λεοντάρη στη γέφυρα του Ροπωτού Τρικάλων, η οποία παρέμεινε κλειστή σχεδόν επτά μήνες και μετά από τη μελέτη των υπηρεσιών της Περιφέρειας μαζί με τους εργολάβους της περιοχής, με τους οποίους υπήρχαν ανοιχτές εργολαβίες για την αποκατάσταση στο δίκτυο και σε συνεννόηση πάντα με το υπουργείο Υποδομών, που όπως γνωρίζετε έχει αναλάβει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, αναλάβαμε ως Περιφέρεια την απόλαυση της ζημιάς της γέφυρας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι το έργο αυτό σχεδόν ολοκληρώθηκε και τις επόμενες μια-δυο μέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία», σημείωσε ο κ. Κουρέτας.

Ο ίδιος ενημέρωσε στη συνέχεια για αντίστοιχες εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις γέφυρες στα Καλά Νερά Μαγνησίας και Ξηριά στον Αλμυρό, από τις οποίες η πρώτη θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες, ενώ η δεύτερη σε μερικές εβδομάδες.

Έχουν δρομολογηθεί ακόμα εργασίες στην κατεστραμμένη γέφυρα της Αμπελιάς Φαρσάλων, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα, καθώς έχει μελετηθεί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας «με έναν προσωρινό τρόπο, που θα βελτιώσει τις συνθήκες σε μεγάλο βαθμό».

Έκανε επίσης λόγο για τη γέφυρα «Μπέλεϋ» που πρόκειται να τοποθετηθεί στην περιοχή «Τσίτος» Τρικάλων, αλλά και την κατασκευή νέας, ενισχυμένης διάβασης ιρλανδικού τύπου στην περιοχή Στουρναρέϊκα, ενώ σημείωσε πως «μελετάμε τη δυνατότητα προσωρινής αποκατάστασης, ή μάλλον βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας στο οδικο δίκτυο του Ασπροποτάμου και μέχρι το χωριό Κρανιά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων».

Για την περιοχή της Καρδίτσας ο κ. Κουρέτας ανέφερε πως κατασκευάζεται επίσης διάβαση ιρλανδικού τύπου στη γέφυρα Αργύρη και γίνονται ήπιες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία. «Δυστυχώς η βλάβη που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα είναι εκτεταμένη», τόνισε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας πως «η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει με κάποιο προσωρινο έργο, άρα είναι στο Υπουργείο όλη αυτή η δουλειά». Κάνοντας ακόμα λόγο για τις εργολαβίες που έχουν ανατεθεί στο κομμάτι της διαγράμμισης και σηματοδότησης του οδικού δικτύου επικίνδυνων σημείων, ο κ. Κουρέτας τόνισε πως «προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων της Θεσσαλίας και των επισκεπτών για την περίοδο του Πάσχα, γιατί δίνουμε παρά πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη φάση».

Ο ίδιος υπογράμμισε τέλος την ανάγκη επαυξημένης προσοχής των οδηγών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, διότι υπάρχουν σημαντικές βλάβες. «Όσο πλησιάζουμε στις μέρες του Πάσχα και θα έχουμε καλύτερη πρόγνωση για τα καιρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια θα ανακοινώσει και θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα τις ειδικές οδηγίες και θα επισημάνει τα σημεία του οδικού δικτύου που χτίζουν ιδιαίτερης προσοχής», δήλωσε καταληκτικά ο Περιφερειάρχης.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω