«Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να στηρίξει τους πολίτες της υπαίθρου, προσφέροντας κίνητρα στους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους, για να ανακάμψει ο πρωτογενής τομέας. Η ερημοποίηση και η ερήμωση των χωριών μας, απειλεί την ίδια τη χώρα…» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άκης Νασιώκας, σε συναντήσεις του με κατοίκους  χωριών του Δήμου Κιλελέρ.

«Νιώθουμε την αγωνία των ανθρώπων που πασχίζουν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με δεκάδες προβλήματα, χωρίς να βλέπουν φως στον ορίζοντα…» τόνισε και σημείωσε: «στις δώδεκα προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη, τις οποίες παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκης, εντάσσεται η στήριξη των αγροτών, με τα ακόλουθα μέτρα: μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των αγροτικών εφοδίων και μείωση του κόστους ενέργειας και μεταφοράς των προϊόντων.

Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών.

Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ για κάλυψη καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Λύση του προβλήματος με τους εργάτες γης».

Ο κ. Νασιώκας υποστήριξε δε, ότι «παράλληλα είναι χρέος να αναγνωρίσουμε και τους ανθρώπους που διατήρησαν ζωντανά τα χωριά μας, τους σημερινούς συνταξιούχους, παρέχοντας αξιοπρεπείς συντάξεις, όπως αρμόζει στον μόχθο τους».

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος βουλευτής, περιόδευσε σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ και συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τη Νίκαια, τις Νέες Καρυές, το Ζάππειο, τη Χαρά και τους Χαλκιάδες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω