Συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο ΥΠΑΑΤ, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου της μέσης αλιείας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΠΜΑ, Γιάννης Μπουντούκος, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Μηχανοτρατών, Βαγγέλης Αραπάκης, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Μηχανοτρατών Καβάλας, Δημήτρης Σακάτης, και ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Νέας Μηχανιώνας, Κωστής Νταουλτζής, ενώ παρέστησαν και η Γενική Διευθύντρια Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, Ευθυμία Γιόκαλα, και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκειά της, εξετάστηκε εκτενώς η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης για τη λειτουργία του αλιευτικού εργαλείου της μηχανότρατας και η δυνατότητα λήψης μέτρων για την προστασία του μπακαλιάρου που υπεραλιεύεται. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μέσης αλιείας και της μηχανότρατας.

Ο υφυπουργός σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, τόνισε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον κλάδο της μέσης αλιείας, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην εθνική οικονομία και στη διατήρηση της αλιευτικής μας παράδοσης. Η αλιεία αποτελεί έναν από τους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση και στις τοπικές κοινωνίες. Εξετάζουμε με προσοχή τα αιτήματα των αλιέων προωθώντας λύσεις που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου, σε πλήρη αρμονία με την προστασία των αλιευτικών πόρων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η ενίσχυση της αλιείας και η διασφάλιση των συμφερόντων των αλιέων είναι προτεραιότητά μας, ώστε να διατηρηθεί η συμβολή της στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω