Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα του καιρού αυτήν τη στιγμή στην Αττική, ωστόσο εξακολουθούν να σημειώνονται βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε ισχύ παραμένει η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις, καθώς η «EVA κινείται προς τα ανατολικά».
Το πέρασμα της κακοκαιρίας από το λεκανοπέδιο ήταν διπλό. Το πρώτο ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το δεύτερο λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής.
Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ζώης Κακκαβάς από την Πολιτική Προστασία, το μεσημέρι της Κυριακής προκλήθηκαν κάποια προβλήματα κυρίως στα νότια προάστια. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν διακοπές στην κίνηση σε παραλιακούς δρόμους στον Πειραιά, τον Κορυδαλλό και στη λεωφόρο Θηβών. Ωστόσο, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν γρήγορα.
Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες αύριο.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε #Σάμο #Ικαρία #Δωδεκάνησα
‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας & ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών
— 112 Greece (@112Greece) November 6, 2022
Η κακοκαιρία θα διατηρήσει ως κύρια χαρακτηριστικά της τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών παρότι το βαρομετρικό χαμηλό έχει λίγο εξασθενήσει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συλλεγεί μέχρι τις 14:10 την Κυριακή από τους 85 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr., σημαντικά ήταν τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στο νομό Αττικής.
Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έπεσαν 60 χιλιοστά βροχής, στο Χαϊδάρι 55, στον Κορυδαλλό 52, στον Πειραιά 46 και στην Καλλιθέα 30 χιλιοστά.
Ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού ίσο με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο ή ένα τόνο ανά στρέμμα.
Πανελλαδικά, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί 108 κλήσεις, με τις 59 από αυτές να αφορούν το Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Οι περισσότερες ήταν για κοπές δέντρων και οι λιγότερες για αντλήσεις υδάτων.
Πηγή: ΕΡΤ, meteo.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ