Την Τρίτη 8/10/2024  στον χώρο της ΙΣΑΕΚ Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων του  Οίκου κοσμημάτων ΒVLGARI, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κοσμημάτων στον κόσμο, μέλους της  LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. 

Η ομάδα, που αποτελούνταν από τον Υπεύθυνο Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Simone Macrovecchio, την Υπεύθυνη Αναζήτησης Ταλέντων κα Lucia Zanaboni,  τον Διευθυντή της Ακαδημίας BVLGARI κ. Roberto Chilelli και τον καθηγητή κ. Andrea Rolandi  παρουσίασε την εταιρεία και τις προοπτικές συνεργασίας.

    Tους εκπροσώπους της εταιρείας, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρυσοχόων Ν. Μαγνησίας κ. Δ. Νιζάμη, το Δ.Σ και τα μέλη του, τους σπουδαστές, αποφοίτους, εκπαιδευτές και τους επισκέπτες καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, κα Γεωργία Μποντού – Τοκαλή υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της επίσκεψής τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με τίτλο ‘Golden Nets’  το 2018, έγινε η πρώτη επαφή με την εταιρεία BVLGARI, και με το επόμενο Erasmus+ ‘’The future is our Jewel’’ το 2020, μέσω της εταίρου σχολής For.al και της Διευθύντριάς της Veronica Poro  έγινε η πρώτη επίσκεψη οκτώ Ευρωπαϊκών σχολών  Αργυροχρυσοχοΐας  και των σπουδαστών τους στη  νέα υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα Κοσμημάτων  BVLGARI στην Valenza της Ιταλίας. Την εξαιρετική εμπειρία που βίωσαν στην ξενάγηση,  καθώς και τη συνεργασία που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα, απόρροια της οποίας είναι η επίσκεψη, ανέφερε στο καλωσόρισμα της και η Υπεύθυνη  της ειδικότητας Κοσμήματος  κα Λ. Αργυράκου.

   Η ομάδα πριν την έναρξη της παρουσίασης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης των σπουδαστών της ΙΣΑΕΚ Δ. Βόλου, γεγονός που διέκρινε στα βιογραφικά, CV-Portfolio των ενδιαφερομένων, που είχαν αποσταλεί στην εταιρεία,  τα οποία μελετήθηκαν, κίνησαν το ενδιαφέρον τους και όρισαν την ημερομηνία της επίσκεψής τους στο Βόλο.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εταιρείας και του ανθρώπινου δυναμικού της, που συνεχώς αυξάνεται, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς στα προγράμματα υποτροφιών  κατάρτισης. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων. 

  Την Τετάρτη 9/10/2024 πραγματοποιήθηκε workshop και προχώρησαν οι συνεντεύξεις  σπουδαστών-αποφοίτων.  Μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός πως  επιλέχτηκε το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων, οι οποίοι  ενημερώθηκαν προσωπικά την Πέμπτη 17/10/24  για την επιλογή τους. Η προσφορά στους επιλεγμένους σπουδαστές περιλαμβάνει αρχικά,  online εκπαίδευση στην Ιταλική γλώσσα, που ξεκινά στις αρχές Νοέμβρη και τετράμηνη υποτροφία εκπαίδευσης στην σχολή  For.al στην Valenza της Ιταλίας, που θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2025. Στους  επιτυχόντες μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα δοθεί νέα εξάμηνη υποτροφία εκπαίδευσης,  με αμοιβή,  στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας BVLGARI, με στόχο –μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος- την προσφορά θέσεων εργασίας στην παραγωγική τους μονάδα, όπου η καριέρα τους μπορεί να συνεχιστεί ανάλογα με τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες τους για εξέλιξη.

  Η συνεργασία δεν αφορά μόνο αυτή την ομάδα αποφοίτων, αλλά έχει  προοπτικές συνέχειας,  έτσι  ακόμη και σπουδαστές που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο δεύτερο έτος σπουδών  φέτος, έχουν επιλεγεί για το δεύτερο γκρουπ υποτροφιών.   

    Η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία  Μποντού – Τοκαλή,  τόνισε  ότι η επίσκεψη της ομάδας  του Οίκου BVLGARI  αναδεικνύει την εξωστρέφεια της Ι.Σ.Α.Ε.Κ  Δ. Βόλου μέσα από τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, που στοχεύουν  στην ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης ,  προσθέτουν  αξία στη μάθηση και ενσωματώνουν  διεθνή παραδείγματα, μελέτες περιπτώσεων  και ευρύτερες διαστάσεις γνώσεων και δεξιοτήτων. Αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών της Ι.Σ.Α.Ε.Κ  Δ. Βόλου και ανοίγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το χώρο του Κοσμήματος  με στόχο πάντα την είσοδο των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω