Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη δημόσια διαβούλευση για ο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αγιάς, με τη συμμετοχή των μελετητών, του δικτύου φορέων και εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου Αγιάς, αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες εμπλέκονται στο σχεδιασμό.

Από την πλευρά των μελετητών έγινε μια λεπτομερής ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, όπου παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της έρευνας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υποδομών, συγκοινωνιακών μέσων, κυκλοφοριακών φορτίων, ακόμα και των κυκλοφοριακών συνηθειών των κατοίκων κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με το νόμο τα επόμενα βήματα του ΣΒΑΚ περιλαμβάνουν τη διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης, το δίκτυο φορέων, την ομάδα έργου, προκειμένου να προχωρήσει η συγκρότηση του οράματος των αλλαγών που θα προταθούν.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας το κλειδί του σωστού σχεδιασμού των όποιων αλλαγών, είναι η συμμετοχή των πολιτών, είτε μέσω των συλλογικών τους οργάνων, είτε ατομικά, προκειμένου το όραμα για μια ανθρώπινη πόλη στο επίπεδο των αστικών μετακινήσεων να είναι όραμα των πολιτών του Δήμου Αγιάς.

Στη βάση αυτή έχει ήδη καταρτιστεί ένα ερωτηματολόγιο από την πλευρά των μελετητών και της ομάδας έργου, το οποίο είναι διαθέσιμο για να απαντηθεί από τους πολίτες, ώστε να καταγραφούν στο μέγιστο βαθμό οι απόψεις τους. «Είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον του Δήμου Αγιάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντάρας καλώντας τους δημότες να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο.

Το ερωτηματολόγιο διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLrFCYe2uotVmiZZ0L-z3VQ5XkrQlBIUIoWbnTIsC06WW1Vw/viewform?pli=1

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω