Συγκέντρωση και ενημέρωση συναδέλφων πραγματοποίησαν σήμερα, το πρωί της Τρίτης μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού Λάρισας στην Κεντρική πλατεία, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναφορικά με αυξήσεις στις συντάξεις και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έκαναν λόγο για πολλαπλά συνεχιζόμενα προβλήματα, στα οποία οι προαναγγελθείσες αυξήσεις, όπως υποστηρίζουν, δεν ανταποκρίνονται, ενώ ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του κόστους ζωής.

«Όλα αυτά τα έχουμε χορτασει τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχώς τάζουν αυξήσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες πραγματικά της καθημερινότητάς. Είναι μια κοροϊδία το 2%», επεσήμανε κ. Φωτεινή Σβάρνα, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λάρισας, η οποία αναφέρθηκε επίσης στις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, τις ελλείψεις των νοσοκομείων και το ζήτημα των ραντεβού. «Ειναι ζητήματα που θίγουμε εδώ και χρόνια και αγωνιζομαστε για αυτά, έτσι συνεχίζουμε και τώρα. Απαιτούμε αυτά που πραγματικά πρέπει να μας αποδώσουν».

«Θέλουμε να ακούγονται τα προβλήματα των συνταξιούχων», τόνισε ο κ. Γιώργος Λιάνης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων. «Στους συνταξιούχους δεν φτάνει η σύνταξη ούτε για 10-15 ημέρες. Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις, που να καλύπτουν το κόστος της ζωής».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτο/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω