«Πονοκέφαλο» αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ η απόφαση αποπομπής του γιατρού Νίκου Χαυτούρα από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, με την αποκάλυψη για ανάμειξη στην υπόθεση της αναρρωτικής άδειας του επιθεωρητή του ΟΣΕ, που εμπλέκεται στην τραγωδία των Τεμπών.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κοινοποιούνται οι λόγοι της απόφασης:

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.
Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.
Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
Την περιφρονητική αυτή στάση  απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.
Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα  αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητούν πλέον δυο ονόματα για να συμπληρώσουν το τοπικό ψηφοδέλτιο. Έναν άνδρα που θα αντικαταστήσει τον νευροχειρουργό και μια γυναίκα.
Ο Νίκος Χαυτούρας θεωρούνταν μαζί με τον Δημήτρη Τσιμπανάκο τα δυο φαβορί της εκλογικής μάχης.

Το όνομα που «παίζει» αυτή τη στιγμή για να αντικαταστήσει τον Νίκο Χαυτούρα, είναι εκείνο του Αποστόλη Παπατόλια από το Βελεστίνο, καθώς στη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής μόλις χθες δήλωσε διατεθειμένος να μπει στη μάχη, όχι για να εκλεγεί, αλλά να βοηθήσει το κόμμα.

 

Περισσότερα Εδω