Ο 45χρονος γιατρός που πρώτος εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου τα ξημερώματα της 16ης Ιουνίου κατάλαβε πως από την πρώτη στιγμή πως μπροστά του έχει ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από ανθρώπινο χέρι, κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχεις πέσει από τη σκάλα, πες μου εμπιστευτικά, σε χτυπάει ο άνδρας σου”; Και εκείνη μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις Αρχές», ανέφερε στην κατάθεσή του ο γιατρός.

Οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου στις πρώτες καταθέσεις τους μίλησαν για πτώση από σκάλες. Ο μόνος που μιλούσε εξ αρχής για ενδοοικογενειακή βία ήταν ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα τηλεφώνησε επί τόπου στην Αστυνομία.

Ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το περιστατικό που ανέλαβε. Πρόκειται για έναν επιστήμονα ταγμένο στο λειτούργημά του που κατέγραψε ακριβώς ό,τι είδε, άκουσε και στήριξε το θύμα του ξυλοδαρμού και, κυρίως, προχώρησε στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος.

Ποιος είναι ο γιατρός από τη Μεσσηνία

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 16 Ιουνίου, στο τμήμα εκτάκτων περιστατικών εφημέρευε ο 45χρονος χειρουργός με καταγωγή από την Μεσσηνία. Ο αφανής ήρωας της υπόθεσης και ο φύλακας άγγελος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η οποία κοιτώντας τον στα μάτια αποκάλυψε όσα φρικτά είχε ζήσει.

«Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία όπως κι έκαναν», είχε αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Τη νομική του γνώμη για την υπόθεση Λύτρα κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, εκτιμώντας πως ήταν λανθασμένη η κατηγορία που του αποδόθηκε.

«Όλος ο νομικός χαρακτηρισμός είναι λάθος. Δεν υπάρχει κανένα κακούργημα, δεν υπαρχει περίπτωση να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», δήλωσε ο ποινικολόγος.

Τα όσα περιγράφονται ωστόσο στην κατάθεση του γιατρού πάντως και στην έκθεση του ιατροδικαστή είναι ανατριχιαστικά για τα χτυπήματα που κατάφερε ο ποινικολόγος στην 37χρονη.

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους. Η γυναίκα φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της», αναφέρει στην κατάθεσή του ο γιατρός.

Δες το σχετικό βίντεο από το Live News:

Περισσότερα Εδω