Θέση στα… χαρακώματα ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Οκτώβρη αρχίζουν να καταλαμβάνουν σιγά – σιγά όλες οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, με την διαμόρφωση του χάρτη των υποψηφιοτήτων.

Μία Λάρισα, που από προχθές συζητά τα όσα συνέβησαν με την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος, Ευαγγελία Λιακούλη και την παραίτηση που έθεσε στη διάθεση του (απερχόμενου κι εκ νέου υποψήφιου) προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Κίνηση που κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν ενδεχομένως και ως αποστασιοποίηση από το προεδρικό περιβάλλον, αν και το εύλογο αντεπιχείρημα που τίθεται είναι πως η Λαρισαία βουλευτίνα προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, ως απάντηση στο «αίτημα» που έθεσαν κάποια στελέχη για ριζικές αλλαγές σε καίριες κομματικές θέσεις. Επί της παρούσης η κ. Λιακούλη λοιπόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ενώ όσοι σπεύδουν να την κατατάξουν στην πλευρά του Χάρη Δούκα, ίσως και να βρεθούν προ εκπλήξεως στην περίπτωση που στον “χορό “των υποψηφιοτήτων μπει και η Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι δύο ισχυροί πόλοι που διαμορφώνονται – με τα τωρινά δεδομένα – στη Λάρισα είναι αυτοί μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα. Παρά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και το ότι στον νυν πρόεδρο κάποιοι προσάπτουν πως «δε σύναψε προσωπική σχέση με στελέχη που τον υποστήριξαν για χρόνια», ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να διατηρεί αξιόλογα ερείσματα στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr στο πλευρό του παραμένουν μεταξύ αλλων τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Σάββας και Ελένη Μπουζάνα, ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Τσιλιμίγκας, ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, το μέλος της νομαρχιακής και πρώην Δημοτική Σύμβουλος Λάρισας Αγγελική Παναγιωτακοπούλου κ.α.

ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝ ΔΟΥΚΑ

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα είναι δύο παλιοί Παπανδρεϊκοί, ο Μιχάλης Τολίκας και ο Κώστας Λαρίσης, το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στέλιος Τσιάκαλος, ο γραμματέας της νομαρχιακής Γιάννης Μαλάκος, το μέλος νομαρχιακής Κυριάκος Κουρούτσαλης, ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής Βαγγέλης Γιαννούλας, ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Άγις Μπουμαρσόπουλος, η αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής Ειρήνη Μπεκιάρη, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, το παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος Γιώργος Πασχούδης, ο  μηχανικός Δημήτρης Καφφές κ.α.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑ

Τον Παύλο Γερουλάνο στηρίζει ανοιχτά ο υποψήφιος βουλευτής Σωτήρης Βούλγαρης, ενώ μεταξύ Γερουλάνου και Δούκα φέρεται να είναι ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Τον Μιχάλη Κατρίνη στηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών Στέλιος Σαΐτης.

Μία τάση στελεχών που αναμένουν να ξεκινήσει ο προγραμματικός διάλογος, να δουν θέσεις και να κρίνουν, εκπροσωπεί ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Παπαλιάγκας. «Πρέπει να βρούμε το μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν γίνεται με συγκολλήσεις σε επίπεδο κορυφής ούτε με συγκρούσεις για προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτό το κάνει η κοινωνία. Η οποία όμως πρέπει να ακούσει εναλλακτική πρόταση. Όχι απλώς “αφήγημα”. Όραμα, πρόταση, στρατηγική και σχέδιο» έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στο onlarissa.gr, στέλνοντας το μήνυμα πως από μόνο του το ζήτημα εάν το ΠΑΣΟΚ οφείλει να «πάει» με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη «Νέα Αριστερά» δεν αρκεί για να διαμορφώσει κάποιος εκλογική άποψη…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω