Στα πλαίσιο αναβάθμισης του 19ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ «Στέλιος Καντώνιας» που θα ξεκινήσει από τον Τύρναβο στις 11 σήμερα το πρωί της Κυριακής και θα καταλήξει γύρω στις 1 μ.μ. στη Λάρισα και στο Αρχαίο Θέατρο, διεξήχθη ο αγώνας 5 χλμ με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο επίσης και με την συμμετοχή πλήθος Λαρισαίων.

Η εκκίνηση έγινε στις 10 π.μ. με την εξής διαδρομή: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ. Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, με τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Σε όλους τα αθλητές και των δύο αγώνων που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τα-shirt και μετάλλιο.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13.30 στον πεζόδρομο της Βενιζέλου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Από 18 και ΑΝΩ από 18 και ΑΝΩ ΕΩΣ και 2005 21.197,5 μέτρα.
ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Από 14 και ΑΝΩ από 14 και ΑΝΩ ΕΩΣ και 2009 5 χιλιόμετρα

Τον αγώνα ενισχύει χορηγικά η Exalco και διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας), ο Δήμος Τυρνάβου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας, του ΣΔΥΝ. Λάρισας, της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων.

Σε ότι αφορά τον Hμιμαραθώνιο, η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, – κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν. Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.

Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Βασίλης Καραλούλης – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω